Morgenbeats: Gamle rockguder og et plaster på såret til dem uden kødpølsehud

Godmorgen til den første forårsdag i mindst 1.000 år. Er du glad? Det håber vi.

1. Woke plaster

Dark, medium og light plaster på såret.

Der er ikke så meget at sige om det, andet end at den amerikanske supermarkedskæde Tesco (måske) som de første har forstået, at også andre end de kødpølsefarvede kan komme galt afsted og få brug for et plaster.

2. Vær en kvinde!

Den uimodståelige Cynthia Nixon fra bl.a. ‘Sex & the City’ stiller ansigt og stemme til rådighed for denne video fra Girls. Girls. Girls. Magazine. ‘Be a Lady They Said’ hedder den lille film med ord af Camille Rainville.

3. Nikos kønskvoter

Niko Grünfeld kan lide kunst og kvoter.

Kan du huske Niko Grünfeld? Ham borgmesteren med den dyre smag i møbler (fordi hans kontor som bekendt tilhørte alle københavnere) og rod i cv’et. Nu er han igen på banen, og denne gang er det faktisk ikke så tosset endda, for den gode Grünfeld, som lige har forladt Alternativet, har sammen med resten af Rådet for Visuel Kunst nu indført kønskvoter på kunstindkøb i Københavns Kommune, så det de næste fire år skal være totalt millimeterdemokratisk, om det er kunst af mandlige eller kvindelige kunstnere, der bliver indkøbt.

4. Et band bliver synligt igen

Moi Caprice anno 2020. Fra venstre: Fridolin Nordsø, David Brunsgaard, Michael Møller, Jacob Funch og Casper Henning Hansen.

De gamle indierockere i moi Caprice har fundet sammen igen og udvidet bandet med bassist Fridolin Nordsø og guitarist Jacob Funch – foruden de tre originale medlemmer, guitarist David Brunsgaard, Casper Henning Hansen på trommer og forsanger Michael Møller. Den nye plade hedder ‘Becoming Visible’ og kom i fredags, og vi glæder os til at få fat på en vinyludgave.

Så’ der friske vinyler.

5. Format over Bo Madsen

Og der er flere gamle rockstjerner, der stadigvæk kan. Bo Rune Madsen, der indtil 2015 spillede guitar i Mew, har som bekendt siden været børnelokker i Turbolens og malersvend på sine egne lærreder. Lige nu er han både aktuel med en soloudstilling på Galleri Benoni i Store Kongensgade og på Format Art Space, hvor han denne gang også har kastet sig over noget med papmache. ‘Jeg har fået en hale’ hedder udstillingen, som åbnede i fredags og kører indtil 11. april.

Bo Madsen forbereder sin nye udstilling hos Format Art Space. Foto: Rita Kuhlmann

6. Lorteferie

Ugens tip. Hermed givet videre, hvis du er bange for Corona eller bare fattig.

Footer graphics