P1 shitstorm
'Shitstorm's værter, Sanne Cigale og Mads Aagaard Danielsen, er begge på barsel. Foto: DR

Hvis DR har en HR-afdeling, hvad fanden får de så tiden til at gå med?: Dine Morgenbeats undrer sig

En shitstorm til ‘Shitstorm’ og en lovestorm til Nørrebro. Her er ugens morgenbeats med seks talking points fra redaktionen.

1. ‘Shitstorm’-vært på barsel

Som led i den igangværende hjemlige hovedrengøring i sexisme og #MeToo-krænkelser i mediebranchen er navnet på den P1-vært, der for nylig blev “sendt hjem fra arbejde” nu kommet frem. Mads Aagaard Danielsen, forhenværende (må man gå ud fra?) vært på ‘Shitstorm’, er dog indtil videre kun sendt hjem og i øvrigt mest bare gået på barselsorlov, så hvem ved, hvad der egentlig foregår i DR’s HR-afdelings personalepolitik? Det er i det hele taget svært at vide, hvor galt det egentlig skal stå til i det mediehus, som vi alle financierer over licensen, når Berlingske kan fremlægge og dokumentere så hård kritik mod en ansat, som DR åbenbart har haft kendskab til i 14 måneder, uden at de har gjort en skid ved det. Det er altså først, når (andre) mediers søgelys rammer, at der sker noget. Herfra skal lyde en opfordring til at sende DR’s HR-afdeling på efteruddannelse. Eller måske bare ansætte et nyt hold. For eksempel nogen der gider passe på arbejdspladsens medarbejdere? (DITTE GIESE)

2. Kjoler med indbygget maske

2020 blev året, hvor mærket Pretty Little Thing lykkedes med at lave verdens dummeste kjole. En sort bodycon-kjole med indbygget maske. Altså en turtleneck med stropper til ørene. Måske er det bare fordi, det virker som den dummeste beklædning nogensinde, men jeg tror næppe, at en kjole af det pureste viskose holder de dødelige corona-dråber væk. Alligevel har Kate Moss’ søster, Lottie Moss, formået at sælge samtlige af denne monstrøsitet. Fair nok, hvis man har glemt masken, er det da meget smart bare at kunne hive op i hagen på metroturen hjem. Men mest af alt minder det altså bare om hotboxing i sine egne kropsdufte.
(EMILIE SØNDERGAARD)

3. Exit-strategi for facere?

Københavns Borgerrepræsentation har nu vedtaget, at el-løbehjulene fremover skal lejes og returneres i en fysisk butik – i stedet for direkte på offentlig grund og gade via en app. Det nye forbud kommer til at gælde det meste af indre by og brokvartererne. Tanken er, at man derved vil slippe for, at løbehjulene ligger overalt på byens smalle fortov og pladser. Når nu Enhedslisten & Co er i gang på Rådhuset, kunne man så ikke forestille sig et forbud mod facere? Disse irriterende unge mennesker, som overfalder en med dårlig samvittighed a la: “Vil du redde verdens børn sammen med mig?”. Eller: “Du ligner en, der er imod tortur”. Strøget og Købmagergade lider i forvejen af omfattende butiksdød, og disse anmasende godheds-sælgere gør en tur på shoppegaderne ekstra belastende. (DITTE GIESE)

løbehjul piktogram
Illustration: e-skilte.dk

4. Nørrebro slår tilbage!

Kan I huske dengang, Pernille Vermund (NB) erklærede Nørrebro for tabt? Det var naturligvis et forsøg på at skabe flere fjendebilleder af beboerne i bydelen, læs muslimerne. Men Vermund kunne ikke tage mere fejl. Det ved folk, der bor i 2200 selvfølgelig godt selv, men nu ved de globale trendsættere det også.

Magasinet Time Out har i deres Top 40 placeret Nørrebro som nummer 28 på deres liste over verdens mest cool og næstekærlige bykvarterer – også set i lyset af corona og vores udfordringer med at være sammen. Nørrebro er i øvrigt den eneste bydel i Skandinavien, der er med på listen:

“A diverse, multiethnic community just north of the Copenhagen’s famous Lakes, Nørrebro has a never-sleeps sort of atmosphere, where treks through weekend flea markets seep into meals at thriving Middle Eastern and African restaurants then rounds at a pared-down dive bar”. (DITTE GIESE)

Pompette
Vinbaren Pompette på Nørrebro. Foto: VisitCopenhagen

5. Boomer royale

Tv-programmet ‘Nak og æd’ har været en fast bestandel af sendefladen siden 2010. Respekt for det, for indimellem er det jo underholdende at se hvide mænd flyve rundt i verden og nakke dyr, som de så spiser. Lidt ligesom at se Don Draper drikke sjusser, kæderyge og ordne damer. Og ingen gør det bedre end Nikolaj Kirk og Jørgen Skoubo. Det virkelig sjove er så, at det har taget Kronprins Frederik de samme ti år at sige ja til at være med i programmet – samme antal år hvor det er gået op for de fleste i den vestlige verden, at man bør skære ned på forbruget af kød og opgradere det vegetariske. Men åbenbart ikke de kongelige, som stadigvæk lever i en ufrivilligt komisk og anakronistisk tidsboble. (KRISTOFFER ZØLLNER)

Foto: Dan Mariegaard/Aller

6. Nå men, jeg smutter lige

Mens alles øjne var rettet mod en vis hr. Østergaard i sidste uge, lavede Simon Emil Amitzbøll-Bille det, man i visse kredse kalder en klassisk houdini. Han sneg sig simpelthen ud af bagdøren med meldingen om, at han skrottede sit helt nye parti Fremad (jeg havde også glemt det). Ingen gik åbenbart op i projektet, og det er jo i sig selv en fiasko, men jeg vil vove den påstand, at det mere er selve håndteringen af fiaskoen, der er pinlig her. For come on, man sniger sig ikke ud af Borgen på den måde. Efter sigende skulle det handle om, at han ikke kunne finde den rette work-life-balance og savnede familien. Og det tror da pokker, for der skal arbejdes igennem, når man mangler 16.228 vælgererklæringer. Fremad manglede netop det.
(THOMAS BALSLEV)

Simon Emil Ammitzbøll-Bille fra Fremad kigger nu hjemad. Foto: Twitter

Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk

Footer graphics