skærm tv serier
Foto: Victoria Heath/Unsplash

“Min kæreste falder fucking altid i søvn, når vi ser en serie sammen!”: Vi ser serier i smug som aldrig før

Hvem har ikke prøvet at se lidt forud i en serie, når kæresten snorker på sofaen? Ny undersøgelse har kigget på fænomenet, og danskerne er serieutro som aldrig før.

Grundlæggende er de fleste af os nogle monogame aber, der helst ikke vil dele vores partner med andre. Derfor kører der jævnligt store artikelserier og podcastformater om utroskab, som enten skal holdes helt hemmeligt eller bliver årsag til dramatiske brud og skilsmisser. Men hvad med serieutroskab – skal den også fordømmes?

Serieutroskab handler om at gå i gang med at se en serie med sin kæreste, og at serien er så spændende, at det kan være svært at vente med at se videre sammen, for eksempel når man har en aleneaften på sofaen. Og så er man serieutro, fordi man ser videre alene, i det skjulte.

En ny undersøgelse fra Telmore, foretaget af Epinion, viser, at hver fjerde dansker, der streamer, er serieutro, altså ser videre på en tv-serie i det skjulte. Dermed forbryder de sig altså mod den gyldne sam-streaming-regel: Se ikke forud i en serie, som vi har aftalt at se sammen, din bandit!

Værst står det til i aldersgruppen 18-35, hvor hele 43 procent er serieutro, mod 13 procent af de +56-årige.

Undersøgelsen viser også, at serieutroskaben – præcis som med traditionel utroskab – holdes hemmeligt, fordi næsten halvdelen lader som ingenting og senere, for at afværge en konflikt, simpelthen genser afsnittet med sin seriepartner uden at fortrække en mine. Man faker den.

Her kunne man argumentere for, ligesom med klassisk sexrelateret utroskab, at det værste ikke er bedraget og løgnen, men den fortsatte løgn!

Her kommer tre anonyme serieutroskab-scenarier:

“Min kæreste falder fucking altid i søvn, når vi ser en serie sammen! Så er det altså svært ikke lige at se et afsnit mere, mens hun snorker på sofaen. De afsnit starter jo sig selv … Og så er jeg bare lidt uopmærksom og på telefonen, når vi ser det sammen dagen efter”.


“Jeg havde endelig fået overtalt min kæreste, som er meget skeptisk overfor serieformatet til at se en serie sammen, en ægte parserie, og det var ‘Downton Abbey’. Jeg æder alt periodedrama, og det var tredje gang, jeg genså ‘Downton Abbey’. Men det fortalte jeg ham ikke, i stedet lod jeg mig igen gribe af serien og så endda et par gange forud i det skjulte”.


“Jeg er nok for mistroisk, men jeg tjekker jævnligt min kones historik for at se, om hun flirter med andre end mig. Det gør hun ikke. Men hun ser konsekvent forud i vores serier, hvilket på en eller anden måde er lidt nuttet. Og meget bedre end en hemmelig Tinder-profil!”.


Top 5 mest utroskabende serier:

  1. ‘Game of Thrones’
  2. ‘Vikings’
  3. ‘Badehotellet’
  4. ‘Den som dræber’
  5. ‘The Walking Dead’

    Kilde: Telmore/Epinion

På redaktionen glæder vi os til at gå efteråret i møde med alle mulige labre serier.

Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Find mere om
Footer graphics