Foto: Eigil Nickelsen og Hanna Selim

Mød DJ Adidaddi: ”Jeg vil gerne hylde hele undergrundskulturen”

Dj og musikelsker Adidaddi har netop haft premiere på den nye podcast på Heartbeats ’Adi Station’, hvor hun taler med sine musikvenner om den musik, de hører, og den musik, der har formet dem. Men hvem er Adidaddi selv? Vi har stillet hende nogle spørgsmål for at lære hende bedre at kende.

Kan du godt lide at finde og høre ny musik, og kan du samtidig lide at høre musikere fortælle om den musik, de selv kan lide? Så er podcasten ’Adistation’ med Adidaddi, der netop har haft premiere, noget for dig. Men hvem er hovedpersonen bag? Vi har stillet hende en række hurtige spørgsmål.

Kan du fortælle lidt om dig selv?

Jeg er DJ og har været det i et par år. Grunden til, at jeg sprang ud i det var egentlig fordi, at jeg har savnet en lyd herhjemme. Så en af mine ambitioner ved at blive DJ har været at ændre musikkulturen herhjemme og spille nogle af de genrer, som der ikke har været så meget fokus på. Det er også det, jeg prøver at gøre op med i den her podcast ved at invitere nogle gæster ind, hvor man kan hylde hele undergrundskulturen med fokus på hiphop, afrobeat, amapiano og generelt genrer, der kommer fra andre kulturer, som stille og roligt bevæger sig op mod Skandinavien.

Derudover er jeg co-founder af noget, der hedder Flady, sammen med min partner Flame Faire. Det er et community, hvor vi fokuserer på at folk med anden etnisk baggrund kan føle sig set og hørt, derudover ønsker vi at være med til at skubbe kulturen herhjemme og hylde diversiteten i form af eventproduktioner, koncerter og hente artister.

Foto: Eigil Nickelsen og Hanna Selim

Hvornår fandt du på, at du ville lave denne her podcast?

Jeg har tit tænkt over, hvad mine yndlingsartister lytter til i hverdagen.

Jeg smider altid selv mixtapes ud på SoundCloud. Sådan et 60-minuters mixtape med en masse forskellige sange. Og så tænkte jeg, at man kunne bygge et format op, hvor det ikke handlede om mig, men om en gæst, som er en rollemodel for andre mennesker derude.

Jeg ville også gerne lave portrætinterviews af dem baseret på, hvad de lytter til. Jeg føler virkelig, at musik kan fortælle, hvordan et menneske er, baseret på hvad de lytter til, eller hvad for et humør de er i.

Hvordan håber du, at podcasten bliver modtaget?

Jeg håber, at lytterne, især dem, der tuner ind på grund af en specifik gæst, kommer tættere på den gæst, baseret på den musik, de lytter til. Derudover håber jeg også, at de kan udvide deres musikkatalog i form af de artister, som gæsterne vælger, og så håber jeg selvfølgelig også, at de kan relatere til nogle af de øjeblikke, der er i podcasten. At de kan tænke, hey, den lyttede jeg også til, da jeg var ung. Alt fra inspiration til, at jeg håber, at de kommer tættere på mig og tættere på gæsten.  

Foto: Eigil Nickelsen og Hanna Selim

Hvornår fandt du ud af, at du ville være DJ?

Tilbage på gymnasiet, da jeg har været omkring 15-16 år, var jeg utilfreds med noget af den musik, der blev spillet til gymnasiefesterne. Formanden for musikken i festudvalget gik i min klasse, så jeg havde spurgt hende, hvis jeg bliver DJ, må jeg så godt spille til gymnasiefesterne? Det sagde hun ja til.

Det krævede dog lidt mere, end jeg lige umiddelbart havde troet, så jeg droppede det hurtigt igen. Tre år senere flyttede jeg til Paris, efter at jeg var blevet student og boede der i mit sabbatår. Der blev en af mine venner DJ, og så havde jeg bare altid snakket med ham om, at det er altid noget, jeg gerne ville.

Og så kørte jeg bare på med YouTube-tutorials og lærte det, og min ven hjalp med det sidste. Og så tog det bare fart derfra.

Hvilke genrer, ønsker du, der skal spilles mere af?

For nogle år siden var det helt klart afrobeat, som jo er poppin’ lige nu og virkelig er kommet til Skandinavien. Nu er det mere amapiano, som jeg gerne vil kaste et lys over, og som er kommet til Europa og langsomt også er på vej til Skandinavien. Ellers skifter genrerne meget, jeg tror, det afhænger meget af mit humør.  

Du kalder dig Adi – er det dit rigtige navn?

Mit borgernavn er Nora, men jeg kalder mig Adi. Adidaddi kommer tilbage fra min gymnasietid, hvor det var ret in at sige daddy. Det blev bare brugt i alle sammenhænge, og så havde jeg et Adidas-tracksuit på, og så var der en veninde, der kaldte mig Adidaddi, og så byggede vi bare en persona op omkring det på Instagram. Nu er det så sådan, at i arbejdsrelationer er jeg Adidaddi, og personligt er jeg Nora.

Har du nogle spændende spillejobs i den næste tid?

Distortion i denne uge på Red Bull-scenen på Rådhuspladsen. Det glæder jeg mig rigtig meget til. Jeg har aldrig spillet på Distortion før, det har altid været et af mine ønsker, så det er jeg rigtig glad for.

Foto: Eigil Nickelsen og Hanna Selim

Footer graphics