d

Michelangelos glemte tegning forventes solgt til 225 millioner kroner

Hvad man først antog som et værk af Michelangelos elev, viser sig at være et sjældent værk af mesteren selv. Nu bliver det solgt til 225 millioner kroner på et auktionshus i Paris.

Du kender måske mange af Michelangelos værker, eller set et af de mest kendte værker af Michelangelo ’Adams skabelse’ i Det Sixtinske Kapel i Vatikanstaten på din ferie i Rom, men i 2019 blev en glemt tegning opdaget. Nu bliver den i næste måned udbudt til alle samlere overalt i verden på en auktion i Paris. 

Tegningen er et af de få værker af den italienske renæssancekunstner, der har været i private hænder. Den blev solgt i 1907 i Paris, hvor den først blev solgt og antaget som en tegning af Michelangelos elev, og derfor blev den stort set glemt indtil 2019, hvor en specialist fra det franske auktionshus Christie anerkendte det som et af Michelangelos egne værker, hvilket vakte stor interesse.

“Denne tegning er en af ​​de mest spændende opdagelser, der er gjort inden for Old Master tegninger,” siger Stijn Alsteens, der er Christies internationale leder af afdelingen for Old Master-tegninger til Reuters.

Det siges, at det er et af de tidlige værker fra slutningen af det 15. århundrede. Tegningen gengiver en rystende mand baseret på en fresko (kalkmaleri malet på et fugtigt underlag, friskkalket underlag) i Brancacci- kapellet i Firenze af maleren Masaccio. På tegningen er en nøgen figur skitseret i to nuancer af brunt blæk.  Auktionen finder sted d. 18. maj Christie auktionshuset i Paris under husets 1800-tals kunst udsalg.

Find mere om
Footer graphics