Foto: DR

‘Gift ved første blik’ afsnit 3: Stemningen er styrtet ind i en stor krise allerede

Vi rammer tredje omgang af ‘Gift ved første blik’ med et dramatisk afsnit, hvor kriserne og de første tudeture træder frem. Men også årets nok bedste match.

Efter dagens afsnit, som har fået den fantastiske titel ‘Honeymoon i Herning’, er parrene nu endegyldigt kommet ind i den første krisefase. For nogen af dem bliver det ikke bedre fra nu af, det ved vi af erfaring. Det bliver lort med lort på i fem stride uger, og til sidst er deres tilværelse bare én stor, overfyldt septiktank, som de forsøger at undslippe.

For andre kan man være heldig at ride stormen af. Det sker.

Det er svært at sige, hvad der egentlig er bedst. Men der er en særlig fryd som licensbetaler ved at se på mennesker, når det går op for dem, at de ikke skulle have meldt sig til ‘Gift ved første blik’.

Såvel som omvendt. Folk, der bliver forelskede, er vidunderskønne. Fordi forelskelse som bekendt gør voksne mennesker til fjollede og hyper-kiksede versioner af sig selv.

Benny og Tanja, sæsonens nyeste par, kunne meget vel ende i den situation. Men det vender vi tilbage til. Nu skal der uddeles procenter og prognoser, og vi starter i den pressede ende.

Foto: DR

↓ Sebastian og Anders: 53 %

Det er pludselig ikke så fjollet mere for det her par. Efter flere dage med dødsdruk i Spies-mekka er depoterne ved at være tømt hos Anders og Sebastian. Det er tid til at være lidt mere seriøs, så de dropper alkoholen til morgenmaden.

Sebastian funderer over, at det er ved at blive en udfordring for ham, at han “ikke har været i et forhold før” og synes, det er “irriterende”, at han skal være kærester med Anders nu.

Hans ansigtsmimik er mere klar i mælet: “Send mig i rotation omkring Jorden alene i en rumkapsel. Jeg har brug for space.”

Anders tror, det er, fordi Sebastian er hangry, at han er så stille. Man kan bare ikke Burger King’e sig ud af alle problemer her i verden, mester. Mange ja, men ikke alle.

De er enige om, at det store problem er ‘den fysiske kontakt’ – åh, den fysiske kontakt, simpelthen en klassiker i ‘Gift ved første blik’.

Det er desværre ikke med i programmet, da Sebastian faktisk spørger DR, om “vi kan fortsætte eksperimentet over Zoom.” Drengene prøver så med et spil padel, også kendt som babytennis. Ikke den oplagte disciplin for Anders, der har nogle vanvittigt skarpe reflekser, men et boldøje på niveau med en muldvarps (havde vi fået dén i slo-mo, DR, så havde det været perfekt).

“Alt er godt,” siger Anders, mens alt vitterligt er røv og nøgler på en strandpromenade i Mallorca.

Den er bare hårdt lige nu. Anders er klart mere på, og det er ham, der fylder akavetheden ud med gode idéer, mens Sebastians psyke er kvart i sammenbrud. Vi vil så gerne tro på det her par, men det går ikke super duper lige nu, og derfor går vi meget forsigtigt tilbage i ugens prognose.

Foto: DR

Tanja og Benny: 90 %

Du tager Benny, en 54-årig mand fra Falster med et arbejde på en erhvervsskole, og så tager du Tanja, en 50-årig socialrådgiver fra Aarhus af, og så: BOOM! Du har et kongematch. For søren da, det slog et tusind gnister hjemme i stuerne, da det her par kom på skærmen.

Hvorfor? Fordi Tanja er på udkig efter en “sølvræv, hvilket Gert kan se på “DATA”, at de har i arkivet.

Der er tale om dataen Benny, som ifølge sig selv, “elsker humor”. En mand med kort strit og et fast håndtryk, som bor alene med sammenlagt 23 meter lædersofa og to lysestager i chrom.

Hans hjem består primært af kvadratmeter.

Det virker bevidst ondsindet, at de har matchet ham med en nipsedame, men det skyldes nok, at Tanja “bliver inspireret” af folk, der indretter sig minimalistisk. Men hvad med folk, der slet ikke indretter sig?

Tanja savner en kæreste, fordi det kun er i køkkenet, at “det er her, det sker”, som hun siger.

Eksperten siger, at hun er et autentisk menneske, der ikke lyver om sig selv. Sådan et har vi faktisk aldrig mødt før i ‘Gift ved første blik’.

Stemningen blandt de to nygifte er ekstrem. De har simpelthen så meget flækkern på og går hurtigt i gang med at snave.

I forbindelse med dialog i karet om, hvem de er, har Benny to spørgsmål til Tanja: 1. Hvad laver du? Og 2. hvilket fodboldhold holder du med? Og det er så her, at man får den tanke, at Benny måske skulle have ventet lidt med det med fodbolden. Med ved I hvad? Han er jo bare et AUTENTISK menneske. Og nu har vi to.

Tanja holder så en tale og siger noget med at være på dybt vand og har derfor badevinger med.

Bennys respons: “Tanjas tale var fuldstændig SINDSSYG!”. 

Det er svært ikke at være optimistisk på det her modne pars vegne. Vi har muligvis lige været vidne til et big bang mellem to mennesker. Vi er meget spændte på næste uges afsnit.

Foto: DR

↓ Melissa og Mikael: 45 %

Her står vi overfor et drastisk fald i forhold til sidste uges prognose. Der sker simpelthen det, at Mikael synes, at de har en “fantastisk kemi og kan blive følelsesladede, hvis de vil”, mens Melissas analyse er mere henad “jeg er ikke tiltrukket af dig”.

Gert Martin Hald hjælper dem og taler om at passe på med at hæve barren for ‘den fysisk kontakt’, hvilket Mikael tager til sig, fordi han har tendens til nusning.

På Top 1 over ting, man ikke gider to dage inde i et forhold, finder man i øvrigt Melissas plan: Kobberbryllup med 100 ukendte gæster. Et klokkeklart kamikazeprojekt. Mikael vil på det her tidspunkt foretrække at sidde på RUC til en forelæsning om Judith Butlers samlede værker. Alternativt kastreres med en sløv neglesaks.

Han vælger dog at ryge en damp-cigaret.

Det virker på alle måder som en kluntet måde, de to mennesker har startet ægteskabet på. Nu skal de til Hamburg, der vel at mærke ikke er kendt som kærlighedens by – medmindre der er tale om den type, man køber sig til.

De må sætte deres lid til, at store pølser med karrydrys og Rittersport kan hjælpe dem videre nu. Alternativt skal Mikael undgå at gå mere i sine joggingbukser for at bløde Melissa op rent designmæssigt. Men det er op ad bakke. Vi spår en kaotisk tid forude.

Foto: DR

↓ Mette og Steen: 48 %

Uha, den er tricky her hos seniorene. Humøret er højt, og de holder hånd i lufthavnen, mens de bryder ud spontant gadedrengehop. Men så er der samtidig veganer-problematikken, som rammer dem allerede midt i morgenmaden.

Problemet består i, at levemænd og veganere er hinandens modsætninger.

Mette kan derfor ikke spise “andet end tomaterne”, mens levemanden elsker alt “andet end tomaterne”.

Det kunne måske godt lyde som et match på et meget lavpraktisk plan. Men her har holdet bag programmet simpelthen misforstået konceptet “at supplere hinanden godt”.

De skal til ‘Marbæja‘ i Spanien, og det er de super glade for. Steen så meget, at han kommer til at tale over sig i forbindelse med veganisme: “Jeg er sikker på, at om 5… 10 år, så er jeg, hvor du er.”

Det lød ærligt til ikke så ‘autentisk’, desværre.

Man bemærker en forskel i parrets præferencer inden for tasker: Mettes er ornamenteret med hjemmemalede blomster. Steens er (måske ikke) en Louis Vuitton.

På bryllupsrejsen bliver Steen træt af, at han skal høre på Mette fyre lort af hele tiden. “Hellere for meget humor end for lidt”, sagde han ellers i forrige afsnit. Men så mødte han Mette.

Han prøver at tage samtalen med hende, men det er underligt, at hun ikke fanger hans signaler her. Han savner nogle følelser bag frøken funny facaden og vil kigge hende dybt i øjenene. Der er lange udsigter, og det bekymrer os i denne uge.

Foto: DR

↓ Olivia og Patrick: 17 %

Det her par er styrtet ind i en stor krise allerede. Stemningen er trykket, og Olivia er så ked af det, at hun må køre primadonna-stilen med solbriller for at skjule det. De går ikke ved siden af hinanden, men har den her diagonale meter mellem sig – blandt parterapeuter kendt som ‘krise-meteren’.

Man får pest i øjnene af at se på den.

Utroligt nok er Patrick bare stadig verdens måske venligste mand. Han er på, vil røre og så videre, men det kan Olivia ikke tolerere. Hun er grædefærdig.

De finder en strandcafé på en strand uden mennesker og bestiller en stor gang pomfritter for at tage “den store samtale”.

Olivia breaker sin historie om et tidligere forhold og utroskab, og Patrick synes, hun er sej, fordi hun siger det. Så fortæller han selv om sin barske opvækst, og så er det som om dynamikken vender. Dog ikke til noget bedre, desværre.

Læring: Folk, der siger, “jeg elsker, at du dypper den der blæksprutte i ketchup og mayo,” lyver. Og det er nok det tydeligste eksempel på Olivias problem med Patrick. Han er for lidt pastelfarvet til hende, og hun dømmer ham. At være syd for Holland rangerer pt. ikke højt på Patricks liste. Og der er langt hjem. Vi gruer for de næste fem uger.

Find mere om
Footer graphics