Do it (home) er Kunsthal Charlottenborgs udstilling, som opfordrer dig til at skabe kunst
Foto: Kunsthal Charlottenborg

Tag museet med hjem: Her er instruktioner til 55 kunstneres værker

Når du ikke kan komme til kunsten, må kunsten komme til dig. Mens museer landet over holder corona-lukket, har Olafur Eliasson og 54 andre respekterede kunstnere skabt udstillingen ’do it (home)’, som går ud på, ja, at vejlede publikum i at lave kunstværkerne selv derhjemme.

Er du kunstelsker af hele hjertet med abstinenser efter at trave danske museumsgange tynde, mens du reflekterer over installationskunstværkers funktion og budskab? Så har Kunsthal Charlottenborg en nyhed, der sandsynligvis vil glæde dig.

For mens det københavnske kunstmuseum fortsat holder lukket og slukket for at undgå yderligere smittesprede, kan kunstværkerne jo sagtens leve videre i publikums private hjem. Det er netop dét budskab, som museet med sin nyeste udstilling ‘do it (home)’ kommunikerer til alle dem, som plejer at besøge landets kunstmuseer. Udstillingen er, som navnet foreskriver, en slags DIY-guide til at lave den kunst derhjemme, som man ellers havde kunnet beskue på museer eller i kunsthaller. Hver kunstner har udtænkt et kunstværk, som de instruerer publikum i at skabe inden for hjemmets fire vægge.

Tanken er, at ‘do it (home)’ skal give os en pause fra Netflix og sociale medier og i stedet lede os ind i en kunstverden, hvor vi selv er med til at skabe. Men når kunstværket er færdigt, er det selvfølgelig oplagt at hive skærmen frem igen og dele det mesterværk, man har kreeret, under hashtagget #doithome.

Er du klar til at give dig i kast med et gør-det-selv-projekt ud over det sædvanlige, kan du downloade instruktioner til alle kunstværkerne her.


Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Find mere om
Footer graphics