Billede fra Ritzau

’Yo! MTV Raps’ er tilbage efter årtiers fravær

Mærkerne var stadig på capsene, og de var altid først med de nyeste videoer. MTV-programmet ’Yo! MTV Raps’ spillede en afgørende rolle i at opbygge hiphopkulturen til en indflydelsesrig kunstform i hele verden. Nu bliver programmet genoplivet.

Man kan undre sig over, at det har taget så lang tid, når man tænker på, hvor stort hiphop er i dag, og hvor stort programmet var engang. Men nu sker det endelig. Programmet ’Yo! MTV Raps’ vender tilbage, dog ikke på MTV.

Paramount+ har netop offentliggjort, at programmet vender tilbage med rapperen Conceited og DJ Diamond Kuts som værter. Det nye program vil ligesom det originale show byde på interviews, optrædener, tributes og gæster som Freddie Gibbs, DaBaby og Latto.   

”MTV bringer sin mest berømte hiphop-serie og musikfranchise, ’Yo! MTV Raps’, tilbage. Tilbagekomsten af ’Yo! MTV Raps’ vil inkludere gæster, live-optrædener og livsstilsindhold og bidrage til et omfattende indblik i den nuværende hiphopmusik,” skriver MTV og Paramounts moderselskab, ViacomCBS, i en pressemeddelelse.

I sin tid var ’Yo! MTV Raps’ det første hiphop-tv-show, der blev set af millioner over hele kloden og var i høj grad med til at skabe en verdensomspændende kultur, interesse og passion for hiphop, som har været med til at gøre hiphop til den mest populære musikgenre i dag.

Programmet var en integreret del af hiphopkulturen, og rapperen Ice Cube nævner blandt andet, at han ser programmet i løbet af hans perfekte dag i hans største hit ’It Was A Good Day’.

’Yo! MTV Raps’ var i sin tid et af de mest elskede programmer i MTV’s historie, og showet blev især berømt for siden ikoniske interviews med stjerner som Tupac, Queen Latifah, Beastie Boys og Public Enemy.

Premieren kan ses fra 24. maj på Paramount+

Se traileren her:

Find mere om
Footer graphics