Leila Benjamin

Leila og Benjamin gik imod statistikkerne og blev gift, da de var 22 og 24 år: ”Vores jævnaldrende forstår ikke vores valg”

Vi bliver ældre og ældre, før vi indgår i et ægteskab. Men Leila Sharifzadeh og Benjamin Johansen fandt hinanden allerede som teenagere og blev gift i starten af tyverne – trods store forskelle i deres baggrund. Her fortæller de om, hvad det har givet dem, og de har måtte undvære.

I Danmark bliver vi ældre og ældre, før vi vælger at gifte os. Nygifte er i dag i gennemsnit fem år ældre, end de var i 1990, men trods den stigende gennemsnitalder, valgte Leila Sharifzadeh og Benjamin Johansen at blive gift i deres tidlige ungdom. Allerede i deres teenageår vidste de, at de ville tilbringe resten af livet sammen.

”Vi omtaler stadigvæk hinanden som kærester, fordi det virker så uvirkeligt. Det hele gik så stærkt, da vi blev gift. Det var ikke planlagt, så det var meget spontant”, fortæller Leila Sharifzadeh.

På tredje sal bor det unge par i en lille toværelses lejlighed på Østerbro. I stuen står en stor gamingcomputer med alt udstyret i top, hvor Benjamin sidder og spiller computerspillet ’League og Legends’, og ved siden af ligger Leilas skærmbriller og revisortaske fyldt med papirer. 

De to er hinanden diametrale modsætninger og kommer fra baggrunde, som ligger fjernt fra hinanden. Hun er fornuftig og målrettet, og han er impulsiv og kvik i replikken, men på trods af, eller netop på grund af, deres forskelligheder forelskede de sig i hinanden. Til hverdag er Leila Sharifzadeh revisor og sidder på et kontor, hvor hun rådgiver og hjælper kunder med at opstille regnskaber. Benjamin Johansen er montør og installerer ventilationssystemer i industribygninger rundt i hele landet.

 ”Vores jævnaldrene forstår jo ikke vores valg, men omvendt forstår vi heller ikke dem. De synes jo vi er kedelige, og at vi er for voksne, men de har bare ikke mødt den, som de vil bruge resten af deres liv med,” fortæller hun.

I starten af 1900-tallet var en tid, hvor der var klare forventninger til familiemønsteret og ægteskabet. Man blev gift i starten af 20’erne, og de fleste kvinder gik hjemme, mens manden gik på arbejde og sørgede for indtægten. De fleste unge kvinder tager i dag en uddannelse og stiler mod en karriere, hvilket sætter ægteskabet i baggrunden. I dag er gennemsnitalderen for første vielse 32 år for kvinder og 35 år for mænd, men selvom gennemsnitalder stiger, har Leila Sharifzadeh og Benjamin Johansen valg at blive gift i en ung alder.

”Vi tænker egentlig ikke over, at vi er med til at bryde et mønster, fordi vi føler os ældre i sjælen. Folk tror også, at vi er ældre, og mine kollegaer på arbejdet siger ’nå ja, vi glemmer helt, at du kun er 22 år’, ”siger hun.

Kærlighedens første møde

Parret mødte hinanden for første gang, da de var 14 og 16 år gamle. Før deres møde kendte de lidt til hinanden igennem deres omgangskreds, og de spillede sammen i den virtuelle verden i computerspillet ’League of Legends’, hvor de var på samme hold. De mødtes i virkeligheden allerførste gang en sommeraften i Fælledparken, hvor de drak øl og vodka med vennegruppen fra spillet. Her genkendte de hurtigt hinanden.

”Vi havde jo spillet sammen i lang tid, så det var virkelig sjovt lige pludselig at møde hinanden i virkeligheden,” fortæller Leila Sharifzadeh.

Kærligheden spirede hurtig, og de besluttede at danne par efter to måneder. Men deres kærligheden måtte holdes hemmelig for en stund på grund af Leilas iranske baggrund. Parret måtte mødes udenfor hjemmets rammer og udenfor forældrenes udsyn.

”Jeg begyndte at lyve overfor mine forældre, om hvor jeg var, men de fandt ud af, at vi så hinanden. Efter fem måneder besluttede vi os for at gøre det officielt og blive kærester. Da jeg spurgte ham, sagde han nej. Det blev jeg lidt fornærmet over, men få sekunder efter spurgte han mig, så han afviste mig kun for at drille,” fortæller hun og griner.

Hun faldt for hans lyse hår og hans lyseblå øjne. Han fik hende til at grine på en helt særlig måde, og så var han en af de ældre fyre i omgangskredsen. 

”Jeg syntes det var spændende, at han var lidt ældre. Han havde det skandinaviske udseende, som er helt modsat mig,” fortæller Leila Sharifzadeh.

Han kendte kun Leila som karakteren ’Caitlyn’ i den virtuelle verden, og det fangede hans opmærksomhed, at hun havde samme interesse for gaming som ham.

”Jeg synes, at det var fedt, at hun spillede computer,” siger Benjamin Johansen, der dengang gik med hængerøvsbukser og kasket.

Deres beslutning om at blive et par blev mødt med forskellige reaktioner fra både venner og familie ikke mindst, fordi Benjamin med hans gangster- lignende look havde et dårligt ry i Leilas vennegruppe.

”Mine venner advarede mig imod Benjamin. De synes, han var en bølle, og folk syntes også, det var upassende, at jeg var sammen med en, der var ældre, men jeg lyttede ikke til dem,” fortæller hun.

”Ja, jeg var lidt et hashhoved. Jeg havde det faktisk også selv stramt over aldersforskellen. To års forskel var alligevel meget dengang”.

Leila Sharifzadehs forældre mødte sin kommende svigersøn med skepsis, da de for første gang stod ansigt til ansigt nede i blomsterbutikken i Nordre Frihavnsgade på Østerbro, men selvom deres kærlighed blev taget i mod med skepsis, fik svigersønnen deres velsignelse.

”Min far var bare sur, fordi jeg havde jo sovet hjemme hos en dreng. Han sagde ikke et ord i bilen på vej ned til mine forældres blomsterbutik. Jeg fik også en kæmpe sviner af min mor i baglokalet, men hun løsnede lidt op til sidst, og jeg fik lov til at se Benjamin fremover,” fortæller hun og uddyber:

”Men jeg var meget nervøs for det, fordi Benjamin havde det her ”gangster look”, men de tog godt imod ham, og vi gik smilende derfra”

”Leilas forældre skulle jeg møde, så de kunne ”godkende” mig. Det var akavet, men jeg tænkte ikke så meget over det, måske fordi jeg var skæv som altid. De sagde bare hej til mig og spurgte, hvad jeg hed,” siger Benjamin Johansen, der dengang røg meget hash. Noget han siden har lagt på hylden.

Svarede hun ja eller nej?

Benjamin friede til Leila på deres syvårsdag på et romantisk hotelophold i Vestjylland. På værelset ved Ringkøbing fjord faldt han ned på knæ, sekundet efter de lige var trådt ind på værelset.

”Det var jo noget, som vi allerede havde snakket om, da vi lige blev kærester. Vi havde virkelig lyst til det, fordi vi havde jo været sammen i så lang tid. Det føltes så naturligt, da det skete,” fortæller Leila Sharifzadeh.

”Jeg kan ikke engang huske, om hun svarede ja eller nej. Hun begyndte bare at tude. Hun svarede mig aldrig,” siger han.

”Jeg sagde da ja,” siger hun og griner.

Den persiske musik gjorde mig flov

Parret blev viet i sensommeren 2021 i Østre Anlæg i København, og her var deres familie og venner mødt op i deres fineste tøj. Leila havde en lang hvid kjole med blonder og tyl i håret, og Benjamin var klædt et klassisk sort jakkesæt. Festen blev skudt i gang lige efter vielsen med champagne og højt humør. På playlisten var der alt fra Kim Larsen til iransk folkemusik. 

”Det gik fint, men der var selvfølgelig akavede episoder, hvor mine forældre fx satte persisk musik på og dansede. Jeg følte mig så anderledes med den kultur i baggagen,” siger hun og uddyber.

”Jeg frygtede det værste, fordi min familie rør slet ikke alkohol og fester ikke rigtigt. De er mere kulturelle. Benjamins forældre er mere højtråbende, derfor var jeg bange for, at min egen familie ville føle sig utilpas”.

Benjamin Johansen fortæller, at det er svært for ham at være festens midtpunkt. Det gælder både til fødselsdage og andre mærkedage, og det ligger i hans natur at holde sig i baggrunden til den slags arrangementer.

”Jeg løb bare rundt og gemte mig hele dagen. Jeg er ikke så glad for at være i fokus, og når jeg har fødselsdag, så synes jeg næsten, det er irriterende, fordi jeg ikke vil invitere folk hjem til mig selv for at sætte mig selv i centrum. Så det var mest Leilas forslag at holde en fest,” fortæller han.

”Du var da med på den,” siger hun.

Selvom parret har været sikre på hinanden i mange år, så er beslutningen om at blive mand og kone blevet mødt med forskellige reaktioner fra familie, venner og bekendte. 

”Vores venner og familie havde regnet med det, men andre, som ikke kender os har nævnt, at det var tidligt. Når man siger, at man skal giftes, kan man føle, at de andre tænker ’nå, det var da tidligt’, ”fortæller Leila Sharifzadeh.

”Folk tænker jo ikke over, at vi har været sammen i otte år, så folk dømmer os ud fra vores alder. Det er jo få mennesker, der er sammen med deres kæreste i otte år uden at blive gift,” siger han. 

Imens festerne i omgangskredsen bliver vildere og vildere, fortæller parret, at de glæder sig over, at det vilde ungdomsliv er forbi.  Alkoholen, festerne og byen har aldrig interesseret Benjamin, og for Leila er det et overstået kapitel. 

”Unge mennesker glæder sig til at komme i byen, men jeg har aldrig haft den gejst for at tage i byen. For at være ærlig, så jeg er glad for, at jeg har sprunget det over,” fortæller han.

Leila er enig.

”Jeg startede også meget tidligt med at feste, så jeg føler ikke, at jeg er gået glip af noget. Jeg har været igennem det, og jeg savner det slet ikke,” siger hun.

En genvej ud af hashmiljøet

Benjamin Johansen havde endnu ikke mødt Leila Sharifzadeh uden at være skæv, men måtte nu vælge én dør mellem de to verdner, og han valgte at lægge sin ”gangsteridentitet” fra sig. Hun begyndte allerede tidligt i forholdet at miste venner og veninder, men hun gik all in og satsede på forholdet.

”Jeg kunne ikke både være venner med dem og være kærester med Leila. Det ville slet ikke fungere, så det var et smuthul ud af det miljø, jeg var i, før jeg mødte Leila,” fortæller Benjamin Johansen.

Planerne om familieforøgelse ligger inden for de næste par år, og parret føler sig heldige over, at de allerede har fundet deres eneste ene. De fortæller, at de er hinanden første rigtige kærester.

”Vores jævnaldrene får en senere start på livet. De kan hygge sig og feste nu, men jeg er stadigvæk ung den dag, hvor jeg har fået børn. Det fandme nederen at have en far på 80, når man selv er 18 år, ”fortæller han.

De har haft mange år til at lære hinandens forskelligheder at kende, og den unge kærlighed har formet og modeleret dem. Benjamin er blevet mindre impulsiv og mere fornuftig, og Leila har lært at være mere spontan og åben.

”Vi har jo haft så meget tid til at lære hinanden at kende og har masser af år foran os. Jeg tror ikke, at man som 30-årig ikke kan nå at lære hinanden at kende, inden man begynder at bygge sit liv op sammen. Hvis vi havde mødt hinanden i en senere alder, så ville vi have sværere ved at være sammen, fordi man er to helt forskellige individer, der møder hinanden,” siger hun.

”Men jeg tror, at kærligheden til hinanden er den sammen uanset alder”, siger han.


Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Find mere om
Footer graphics