Morgenbeats: Hvad skal man egentlig kimse ad? Vi har nogle gode bud

Efter en for en gangs skyld ikke særlig velfortjent Kristi Himmelfartsferie, er Morgenbeats tilbage med en kort overflyvning af ugen, der gik og kom i kongeriget.

1. Jeppe Kofods gynter

At hive en minister i samråd svarer efterhånden til, når medierne går i gul bjælke. Der er en vis liderlighed over at komme først, og som opposition gælder det bare om at få regeringens regimentchefer i fedtefadet så tit som muligt. I sidste uge var det blevet Jeppe Kofods tur – på grund af de skodrespiratorer, som han godt vidste var skod, inden de røg til Italien. Samrådet resulterede i regeringens første næse. Men det er nok snart glemt. En næse er jo bare noget, man siger. Hvornår begynder man at uddele næser sådan for real?

Billedmanipulation: Nikolaj Egestorp

2. En tysker

Det nye danske forlag Harpyie er et af de foretagender, vi mener, at man bør støtte under pandemien. En god anledning til netop det er den nyligt udkomne roman ‘En fryd for foreningen’, der kort sagt er en bog om rygning, sport, handel og kærlighed. You had me at ‘rygning’, ikke sandt…? Bogen er skrevet af den tyske forfatter Marieluise Fleißer, som døde i 1974, men nu foreligger den altså i en dansk oversættelse af den danske forfatter Selma Rosenfeldt-Olsen. Bare coveret giver os lyst til at grovæde.

3. Fynske funny bones

For nylig udkom KiMs med en satirisk dokumentar på Facebook (de har i øvrigt mere end 176.000 likes!). Her følger man en fyr, som hedder Tommy, på chipsfabrikken, mens han render rundt og snakker om jahatte og generelt er et levende inspirational quote overfor alle sine kollegaer, der mentalt er helt i knæ, efter at chipskongen Jørgen er abdiceret. Tommy spilles af landets måske sjoveste mand, skuespilleren Jesper Groth, som folder en fynsk dialekt ud, der ikke har lydt bedre siden Polle fra Snave. Syv meget underholdende minutter lige her:

År 0 efter Jørgen – Humørcoach

Sorgen har lagt sig som en tung dyne over KiMs efter Jørgens afgang. Så hvad skal der til for at løfte medarbejderstabens humør? Noget tyder på, at en lille mand er klar til at påtage sig den store opgave…

Slået op af KiMs i Mandag den 4. maj 2020

4. Mere kims

Journalisten og forfatteren Anders Haahr Rasmussen spurgte i sidste uge klogt på Twitter: “Hvad skal man egentlig kimse ad?”. Vi formoder, at det var retorisk ment. Men her er alligevel et par bud: Politikere, der foreslår studenterkørsel uden alkohol, novembervejr i maj måned, Gorm Wisweh på tv, når han har en striktrøje på med sit eget ansigt, Gorms (dyre, små) pizzaer, at Kidd er tilbage, flyselskaber der bløder, sure dåseøl til over 50 kroner halvliteren, systemopdateringer på iPhone. Og alle Facebook-opslag, der starter med “så” efterfulgt af et eller andet banalt, som f.eks. at man lige har løbet seks kilometer – ja, det er dig, Jakob Ellemann.

5. Kældermennesket hamrer søm i

Det har altid virket enormt passende, at Kellermensch hed Kellermensch. Navnet klinger så flot med bandets blytunge og dystre udtryk, og man kan kun beundre deres evne til at påkalde sig lytternes udelte opmærksomhed. Når forsanger Sebastian Wolff åbner munden, holder man vejret. Det gælder også på esbjergensernes nye single ‘Mission’, som forhåbentlig peger i retning af deres tredje album. Der hamres søm langt ned i dybet, og det svinger mere end nogensinde.

Mission

We are thrilled to release our new single, Mission. We hope you enjoy it!Stream here:https://kellermensch.lnk.to/Mission

Slået op af Kellermensch i Fredag den 15. maj 2020

6. Pinsom branding

Som enhver anden jævn dansker sad Morgenbeats på Molslinjen og spiste pølser med 80 kilometer i timen i begge ender af Kristi Himmelfartsferien. Dermed er man jo desværre også indlagt til at høre nogen sige måske verdens grimmeste ord, nemlig “kombardo” et tusinde gange på fem kvarter. Den branding-haj, der står bag den pinsomme idé at sætte ordet på ‘Jamaica’-melodi, når hurtigfærgen lægger til land, har en kulsort samvittighed.

Idyllisk ser det ud, men ‘kombardo’-sekten er ikke noget, man vil være en del af særlig længe.

7. Sommer

Hedebølge, bare kom med den…

Find mere om
Footer graphics