pels
Foto: Unsplash

Prada smider pelsen

Modehuset Prada stopper med at bruge pels fra næste år. Deres kommende damekollektion vil være helt pelsfri.

Fra næste år vil modehuset Prada stoppe med at bruge pels, skriver BBC. Det betyder, at deres kommende spring-summer 2020 damekollektion vil være helt pelsfri. Men selvom pels ikke vil blive anvendt i deres kommende designs og produkter, så vil allerede producerede varer med pels fortsat blive solgt.

”Fokuset på innovative materialer vil tillade firmaet (Prada) at udforske nye grænser for kreativt design, samtidig med vi imødekommer kravet om etisk forsvarlige produkter.” udtaler Pradas chefdesigner Miuccia Prada.

Foruden Prada så vil Prada Groups andre brands Miu Miu, Church’s og Car Shoe også stoppe med at anvende pels.

Formanden for Fur Free Alliance (FFA), Jon Vinding, udtaler: ”Prada Group tilslutter sig med sine brands en voksende liste af pelsfri brands, som reagerer på forbrugernes ændrede holdning til dyr.”

Modehuset Prada står ikke alene med beslutningen. Gucci stoppede med at bruge pels i deres spring-summer kollektion i 2018. Sidste år annoncerede Burberry, at de ville stoppe med at bruge ægte pels i deres produkter, samtidigt med at de ville udfase deres eksisterende produkter med pels.

Meget tyder på, at det er nye tider i modebranchen.

 

Find mere om
Footer graphics