Julekalender Birgitte
Illustration: Nikolaj Egestorp

Jul på hjemmearbejdspladsen: Kan Birgitte vinde de andres kærlighed med halal-klejner?

Hjemsendte Birgitte vil så gerne vinde de andres julehjerter, og det plejer at ske via kager og fælleskab, men selv Nemlig.com-budet virker sur.

Onsdag den 9. december

Nougat-overdosis? Jeg ved ikke, om det er, fordi jeg igen spiste alt nougaten i går, så jeg – igen – må købe nyt inden konfektdag på søndag. Eller om det er, fordi Nemlig.com sendte et virkeligt surt og travlt bud med mine varer her til morgen i stedet for ham den søde, smukke, som plejer at komme og ser præcis så flot ud med sit lange ponyhår, som jeg forestiller mig, at Josef gjorde back in the day i Bethlehem, som Boney M synger. Men jeg er ikke helt i hak i dag.

Jeg har på fornemmelsen, at de andre ses uden mig. På Teams. Og i virkeligheden. Måske endda privat. Det er de små ting. ”Tak for sidst”. ”Den tager vi senere”. ”Bare smid den i filer”. Den slags små sylespidse nåle, der borer sig ind i min fælleskabsfølelse og skaber splid, utryghed og ængstelse, som jeg så prøver at dæmpe med klejner.

Apropos klejner. Pragtfuld idé. Bager til alle og stiller dem på kontoret, og så kan folk bare guffe løs, når de kigger forbi efter printerpapir. Sidste år elskede de mine klejner. Sidste år elskede de mig. Især da jeg var julemand til julefrokosten og ryddede op efter festen dagen efter. Jeg savner den form for kontor-kærlighed.

Så jeg bager klejner efter egen opskrift. Jeg skal blot lige have erstattet grisefedt med halal-gedefedt og ud med alle former for laktose, glukose og gluten. Det prøver Cecilie’rner og Malte’rne nemlig at undgå, og Malte J er også multiallergiker. Klejner minus fedt, mel, mælk og sukker er… Ok, jeg laver trylledej på mandelmel så. Det er også fint. Pynte-klejner. NU har jeg det meget bedre.

Jul på den gamle hjemmearbejdsplads

Hvis der er nogen, der glæder sig i denne tid, så er det Birgitte. 52 år, ny i det fermenterede køkken, men hardcore elitebilist på alle de veje, der fører hjem til jul. Hjemsendt siden marts og i et efterhånden relativt kompliceret forhold til virkeligheden og hverdagen som proaktiv, løsningsorienteret hjemmearbejder.

Birgitte er her for dig. Alle hverdage frem til jul vil hun lukke julefreden ind og tænde lys i den mørke hjemmearbejdstid. Dette er Heartbeats’ coronavenlige hjemmearbejds-julekalender.

Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Find mere om
Footer graphics