Julepost e-mail
Foto: Shutterstock

Jul på den gamle hjemmearbejdsplads: Hvem vil ikke gerne have et uendeligt bjerg af drille-mails i indboksen hver eneste dag?

December skal kortsluttes som en iskold knallert på havnen i Esbjerg, mener den hjemsendte kontornusser Birgitte, der ønsker alle en hemmelig nisseven og kæmper for at smile mere på Teams.

Det er den anden december.

Det er en stresset dag. Jeg siger det, som det er. Jeg har ikke knækket den med hemmelige nissevenner endnu, og tiden går. Man skal sgu da have en hemmelig nisseven. Sig det til PostNord. Det er nemmere at komme ind i Nordkorea end ud af en PostNord-sæk. Og hvem tænkte på det i marts, da gaverne skulle have været sendt for at nå frem?

Min chef har bedt mig om ikke at se så sur ud på Teams. Jeg er ikke sur. Jeg er gammel og ansigtsafspændt på grund af manglende følelsesindtryk i dagslys det sidste halve år. Sådan ser jeg ud, når jeg ikke har talt med nogen i otte timer. Jeg vil faktisk gerne smile, men får lynhurtigt gummer så tørre som flæskesvær af al den motion. Faktisk tror jeg, at jeg sprang en fiber i lænden, da jeg hørte ‘Last Christmas’ for første gang i år på P4 for lidt siden. Det er Søren Brostrøm. Han sagde et sted, at man skal huske at bevæge sig, og jeg er ikke for fin til twerk, bare fordi jeg pt danser solo i mit tyste samtalekøkken. Men det koster. Man er jo ikke 46 længere, og det er som om, at december skal kortsluttes som en iskold knallert på havnen i Esbjerg for at komme op i fart i år.

Måske kan HR fungere som nisse-hub og sende daglige drillemails fra vores anonyme whistleblower-mailadresse? Den bliver alligevel aldrig brugt til en skid. Så får man mails hver dag og aner ikke, hvem de kommer fra. Hvem vil ikke gerne have et uendeligt bjerg af sjove anonyme drille-mails, som løbende popper op i indboksen hver eneste dag? Det vil alle da.

Jul på den gamle hjemmearbejdsplads

Hvis der er nogen, der glæder sig i denne tid, så er det Birgitte. 52 år, ny i det fermenterede køkken, men hardcore elitebilist på alle de veje, der fører hjem til jul. Hjemsendt siden marts og i et efterhånden relativt kompliceret forhold til virkeligheden og hverdagen som proaktiv, løsningsorienteret hjemmearbejder.

Birgitte er her for dig. Alle hverdage frem til jul vil hun lukke julefreden ind og tænde lys i den mørke hjemmearbejdstid. Velkommen til Heartbeats’ coronavenlige hjemmearbejds-julekalender.

Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Find mere om
Footer graphics