Foto: Lærke Posselt

Her er min sommer – Niels Erling: “Jeg glæder mig bare til at blive overvældet af kunst”

For teaterinstruktør Niels Erling er sommer lig med frihed og cykelture gennem København i de lyse sommernætter. I år går ferien til kunstfestivalen ’Venedig Biennalen’ efterfulgt af Sardinien og Sverige. Og så er der en særlig farve, som Niels Erling glæder sig til at udforske sit forhold til henover sommeren.

Hvad forbinder du med sommer?

“Jeg forbinder sommer med en ekstrem frihed til at lave aftaler og bare være sammen med mine venner. Bare lade det hele flyde lidt sammen. Noget af det bedste ved sommeren er også, når man har været til en fest, og så kommer ud på gaden, og det er helt lyst, og man cykler hjem i gennem København om morgenen, imens byen står op.”

Har du planer om at holde ferie i udlandet? 

“Jeg skal på ’Venedig Biennalen’ med min kæreste, som er en gigantisk kunstfestival, der finder sted hvert andet år i Venedig. Alle lande har en stor pavillon, hvor de præsenterer kunst fra deres eget land under. I år har jeg desværre ikke haft tid til at sætte mig ind i, hvad der er at se og opleve. Men jeg har været der før, og det er ekstremt overvældende, fordi man på bare 2-3 dage bliver loadet med kunst. Og i virkeligheden synes jeg, at det er de ting, man ikke anede, hvad var, der kan overraske en. Så jeg glæder mig bare til at blive overvældet af kunst. 

Efter Venedig tager vi til Sardinien og Nice, hvor vi skal sejle lidt rundt, og så slutter jeg sommerferien af med en tur i sommerhus i den svenske skærgård.” 

Foto: PR

Niels Erling

Fylder 34 i løbet af sommeren og bor på det indre Frederiksberg,

Teaterinstruktør og kunstnerisk leder på lydteatret AKT1. Har netop vundet Særprisen ved årets Reumertuddeling for teaterstykket ’Du vil møde en anden’.

Er der noget mad, du ved med sikkerhed, at I skal spise, når I kommer til Italien?

“Jeg er helt pjattet med en god Cacio e pepe, som jeg virkelig synes, er en lækker ret! Og så skal vi jo til Sardinien – som jeg faktisk ikke ved noget om – men det er jo en ø, så jeg tænker, at jeg skal spise en masse god fisk. Det må de kunne klare der. Og så glæder jeg mig bare til at drikke Campari Spritz og have det varmt.” 

Er der en bog, der skal med på turen?

“Ja, jeg glæder mig vildt meget til at læse ’Detransition, Baby’ af Torrey Peters, som alle, jeg kender, har sagt er årets bog. Jeg er også lige begyndt på ’Dagene, dagene, dagene’ af Tone Schunnesson, som bare er helt vildt godt skrevet og virkelig sjov på samme tid. Det er en fornøjelse at læse, så den har jeg kæmpe optur over!” 

Findes der en særlig gammel hat, klipklapper fra gemmeren eller en farverig kjortel, som du glæder dig til at have på?

“Ved du hvad, jeg har for første gang i mit liv faktisk lige købt mig et stykke tøj i khakifarve. Og jeg kan pludselig mærke, at jeg har en stor fremtid med khaki. Så jeg skal bære min nye khaki-skjorte rigtig meget her i sommer, og så tænker jeg måske, at jeg skal ud og finde mig endnu et stykke khakifarvet tøj for at se, om det kan være et mere blivende forhold.” 

Har du et ferieminde eller en anekdote?

“Jeg har fødselsdag om sommeren, og det er jo altid dejligt at holde fødselsdag udendørs. Jeg kan huske en gang, jeg havde samlet enormt mange venner i Søndermarken, og vi havde taget en masse mad med, som skulle grilles. Men så fandt vi ud af, at man slet ikke må grille i Søndermarken. Så kom der en vagt, og vi sad tredive mennesker og var fuldstændig grædefærdige, fordi vi lige havde fået gang i grillene. Og så var han sådan ”fuck det, jeg har ikke set jer – hav det godt!” Det var en virkelig, virkelig god fødselsdag!” 

Find mere om
Footer graphics