ko
Foto: Shutterstock

Heartbeats mener: Man løser absolut ingenting ved at glo på en kos åbne røvhul

Direkte ind i koens nummi og en ny, dejlig kort arbejdsuge styrer nyhedsbrevet forbi biogas, livets lethed i Toscana og det at lyve for sig selv. Let’s go.

De seneste dage har det været svært at scrolle gennem mit feed på de sociale medier uden at komme til at glo direkte ind i et ko-røvhul, der er i gang med at skide. Det skyldes, at Biogas Danmark lige nu kører en kampagne med en video, hvor de altså sætter fokus på, at dyrelort og bioaffald kan være en stor del af løsningen på den grønne omstilling. Det skal siges, at de tre første sekunder er afgørende for, om en video gør sig godt på SoMe, og det må man i den grad sige, at Biogas Danmark har taget alvorligt her. Forestil dig lige, hvordan pitchet er foregået hos brancheorganisationens bureau, da de skulle finde på ideen til videoen:

“Ja, Oliver-Pelle, vil du sige noget?”

“Jamen, jeg tænker bare… Altså. Biogas, ikke? Man tænker jo på lort”

“Er I klar på noget lort i starten?”

“Ja, altså, noget sjovt lort, eller hvad mener du?”

“Nej, nej. Altså ko-lort. Forestil jer et slowmotion skud af en kos røvhul, der laver lort”

“SOLGT”

Nå, der kan jo ikke rigtig herske nogen som helst tvivl om, at Biogas Danmark har set sit snit til at lukrere på den internationale gaskrise, men det er alligevel slående, hvor usofistikeret man er gået til værks her. Det tangerer jo dyreporno, og jeg skal slet ikke bede om, at det florerer i mit feed. Uanset hvor god en idé biogas så eventuelt måtte være. Lige nu drukner de deres eget budskab i, tjah, lort. Muh!

Skrevet af Thomas Balslev

Mamma mia!

Visse ting går aldrig rigtig af mode, og selvom surdej selvfølgelig har overlevet en god portion år, så har det nok aldrig været så moderne som lige nu. Med hensyn til pizza ligger hype-niveauet nok mere stabilt, men stadig højt. Kombinér de to ting, og du har et koncept, som folk elsker. Det, jeg vil frem til, er, at bageriet Rondo på Nørrebro på søndag omdanner hele butikken til en stor pizzafest. Det starter kl. 12, og naturvinskongerne Rosforth & Rosforth serverer vin. Kan det blive mere Nørrebrosk i 2022? Nok ikke. Men vi kommer da.

Thomas Balslev

Mamma mia (igen)!

Der er netop kommet en ny dansk rom-com på Netflix, som hedder ‘Toscana’, og den kan man hurtigt komme til at klikke på i et svagt øjeblik, fordi der lokkes med italiensk idyl og food porn i gavmilde doser. Plottet er, at den danske Michelin-kok og totalt forknytte arbejdsnarkoman, Theo, spillet af Anders Matthesen arver en gammel olivengård i Toscana, som han ikke gider have og derfor vil sælge. Men da han så kommer derned, falder han total pladask for lortet og for den senora, der forpagter det. Det lyder som noget, man har set før, ikke? Det har man osse: I både ‘A Good Year’, ‘Et hus i Toscana’ og i ‘Love Actually’ og så videre. En passende kliché er nok at kalde det gammel vin på nye flasker. Og havde der i så fald været tale om en vin og ikke en film, ville jeg nok have bedt om mine penge igen.

Thomas Balslev

Skønheden ved at lyve for sig selv

Joshua Ferris er en af de bedste amerikanske forfattere, der er voldsomt undervurderede herhjemme (det er kun hans fremragende ’Så var det slut’, der er oversat til dansk). Det kan kun anbefales at dykke ned i hans forfatterskab, men han har også skrevet en fantastisk klumme om illusioner og det at lyve for sig selv.

Han bruger et eksempel med sin far, som han siger farvel til på farens dødsleje. Eller hvad de begge tror, er dødslejet, for det viser sig, at faren lever flere måneder længere end deres tårevædet afsked. Forestillingen om, at de kan kontrollen afskeden og dødsøjeblikket er en illusion, der brister, og det får ham til at tænke over alle de andre små ting, vi går og bilder os ind hver dag.

Af Emil Norsker

Det bedste fra Heartbeats

Udvalgt af Emil Norsker

Milde maj er et af årets bedste måneder. Også når det gælder mad. Thomas Balslev har talt kok Mikkel Karstad om, hvad han spiser i denne måned, og hvilke retter og råvarer han kan anbefale.

Du har formentligt hørt begrebet NFT, men hvad er det egentligt? Og har det en reel kunstnerisk værdi, eller er det blot endnu et spekulationsværktøj? Ditte Giese dykker ned i fænomenet.

Vi elsker bøger her på Heartbeats, og vi har allerede haft mange store læseroplevelser i år. Derfor har vi samlet dem i denne liste, som vi selvfølgelig opdaterer løbende.

Find mere om
Footer graphics