Hello darkness my old friend gif

November, november, november: Mens mørket sænker sig over landet, og eneste berøring er en vatpind i næsen

Det kimer nu til juletid, men igen i år bliver det en amputeret december fuld af smittefrygt og aflyste fester.

Hello darkness my old friend

Ditte Giese
Ugens kommentar er skrevet af Ditte Giese.

Vi gik meget og sagde, at winter is coming, dengang hele verden så ‘Game of Thrones’, men det er virkelig det mood, som denne uge starter på. Nu bliver det tungt. Mundbindet er tilbage, hospitalerne er i knæ, smittetrykket er tårnhøjt, børnene er konstant syge, og landet er i gang med at dele sig i to fløje, der foragter hinanden omtrent lige meget – de vaccinerede og de uvaccinerede.

Ligesom sidste år ved denne tid er alle aftaler igen ikke-bindende, fordi de alligevel bliver aflyst. Alle er nær kontakt til nogen, smittestop-appen bimler som en teenager på Tinder, og nu kommer så den sydafrikanske corona-variant, og starter det hele så forfra? Det lugter mere og mere af endnu en angstpræget jul med kun de allernærmeste, indeklemt i den toksisk kernefamilie-suppe, uden nogen form for dans under mistelten eller et lille kys med Britta fra regnskab til en julefrokost. Ja, det er lige før, at eneste flirtemulighed er hos velfærdsstatens heltehær, poderne.

Her kommer lyspunkterne så. Der er ved at indfinde sig en vis mental immunitet. Vi er nogenlunde på niveau med smitten fra sidste år, men kender sygdommen bedre i år. Nu skal vi så have vaccineret de yngste, de små snotnæser, som smitten myldrer rundt hos i øjeblikket. Hvis vi kan få vaccineret vores børn allerede her i december, så kan vi forhåbentlig se resultaterne i januar. Måske kan vi endda gentage sommerens eufori der, når lyset begynder at vende tilbage og simpelthen holde julefrokosterne og festerne der. Jeg vil i hvert fald lune mig med min yndlings-jule-musikvideo og gå i flyverskjul i håbet om bedre tider.

https://vimeo.com/486862241

Super Mette

Kan du gøre det bedre end Mette Frederiksen? I et nyt app-spil skal du som statsministeren i bedste Super Mario-stil forsøge at undgå alskens udfordringer inspireret af virkelige historier. Spring over kritiske journalister, fej sms’er af vejen og få superkræfter af en lækker makrelmad. I ‘Slette Mette’ gælder det om at ‘blive ved magten’ i så mange dage som muligt ved at slå de forskellige problemer ned med en hård næve eller en sublim undvigemanøvre. Oplagt overspringshandling fra den satiriske skuffe.

Kan downloades i App Store

Foto: Skærmbillede af ‘Slette Mette’

Tony Soprano er tilbage

Er du også stormende fan af HBO-serien ‘The Sopranos’ og det farverige karaktergalleri i den? Så er der godt nyt. I dag udkommer nemlig en ny film om klanen, hvor vi følger en ung Tony Sopranos vej frem i mafiaverdenen. Han spilles selvsagt ikke af afdøde James Gandolfini, som ramte noget nært perfektion i serien, men af sønnike Michael Gandolfini. Til gengæld bliver det til en cameo med Michael Imperioli i rollen som Christopher Moltisanti, ligesom David Chase igen sidder i instruktør-stolen. Generelt er der tale om et vellignende cast, som bliver toppet af ‘Goodfellas’-stjernen Ray Liotta. Så fat din gabagool, sæt dig til rette og nyd et nyt italiensk-amerikansk gangster-flick.

Kan ses på HBO Max fra i dag.


Når verdener mødes

Det her klip af de to fodboldspillere Giorgio Chillini og Weston McKennie, som begge spiller i den italienske klub Juventus og her sidder og snakker lidt om mad, mens de spiser frokost, er fantastisk.


Det bedste fra Heartbeats

De fleste af os kender den underliggende uro, når man på vej ud i lufthavnen for fjerde gang klapper på lommen for at sikre sig, at passet, pengene og pillerne stadig er der. En mild form for tvangstanke. Noget stort set alle mennesker oplever i en eller anden form. Men for nogle kravler det ind i hverdagen som en uinviteret, men meget insisterende gæst.

Sådan er det for radiovært Jacob Ege Hinchely, der i dette interview fortæller om sine morgener, hvor der er flere benspænd end hos de fleste.

Pornobranchen er fucked up. Nettet har gjort, at lønnen er blevet dårligere, kravene mere ekstreme og de menneskelige ofre ufattelige. Den svenske instruktør Ninja Thyberg har studeret miljøet i seks år, og på den baggrund har hun lavet sin nye spillefilm. Læs vores interview med hende her.

Britta Nielsen startede med at trække penge ud til sig selv i det små. Men i løbet af årene akkumulerede det, og hun endte med at snyde den danske stat og samfundets svageste for 117 millioner. Vi har talt med Journalist Emil Ellesøe Ditzel, der har fulgt sagen i tre år, og som netop har udgivet en bog om den svimlende svindelsag.

Af Emil Norsker

Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Footer graphics