urter
Foto: Shutterstock

Grøn, grønnere, grønnest: Sådan får du en grøn og bæredygtig sommer!

Danskeren er blevet klimatosset og tosset med farven grøn. Heldigvis byder sommeren 2021 på en masse bæredygtighed og grønne sager.

1. Bliv en grøn loppe

Var det noget med lidt lækker genbrug eller et godt økologisk surdejsbrød? Så tag på Det Grønne Loppemarked, der sætter bæredygtighed, cirkulær økonomi og plantebaseret mad højest på agendaen. Her kan du fra søndag d. 13. juni og sommerens søndage frem både sælge dit eget tøj, gøre lidt bæredygtig shopping og ose rundt ved frugt- og grøntafdelingen. Skønt, lækkert og grønt.

Det Grønne Loppemarked kl. 10-16 søndag d. 13. juni, Jagtvej 16, 2200 København

2. Den grønneste have

Tag i Dyrehaven og oplev ægte, grøn sommeridyl. Duft til en blomst, kig på en hjort og hop i en CO2-neutral hestevogn. Du er måske endda så heldig at støde ind i en vildfaren Bakkensangerinde. Hvem behøver overhovedet en forurenende flyvetur til sommer i Tyrol?

Dyrehaven
Foto: Shutterstock

3. Få græspletter

Du behøver faktisk ikke tage hele vejen til Klampenborg for at træde lidt i græs. Vi er nemlig så heldige at være udstyret med et utal af dejlige grønne områder og frodige parker, så hvorfor ikke bruge sommeren på at gøre de hvide shorts grønne? Sæt dig til rette i græsset med en god bog, en god ven eller en god broccoli/avocadojuice, og nyd så den danske sommer. Det er både hyggeligt og bæredygtigt.

4. Die Grünnes

Danmarks helt egen beermaster er grøn, kold og indbegrebet af sommer. Er du ikke til flydende grøntsager, kan du have en 6-pack med Tuborg eller Carlsberg under armen, når du sætter dig i det høje græs. De findes i en klimavenlig variant, hvor plastikindpakningen er skiftet ud med lim. Det er sommer, og det er grønt! Ps. Den grønne klimatosse rydder naturligvis op efter sig selv og både panter og affaldssorterer, ik?

Nostalgi-trip til start 00’ernes sejeste Tuborgreklame, der gør både hjemmet og sommeren grøn!

5. Tag til bæredygtig festival

3.-4. september kan du deltage i den grønne Tomorrow Festival, der har bæredygtighed og den klimavenlige tanke som grundpille. Mens du gumler lidt på festivalens økomad, kan du bl.a. opleve navne som Greta, The Savage Rose og Scarlet Pleasure – What a life!  

Tomorrow Festival, 3.-4. september, Valbyparken, køb billet her  

6. Få grønne fingre

Sommer er lig med tid og overskud, så hvorfor ikke bruge netop sommeren på at pleje din forsømte urtehave? Grønne urter er gode for krop og sjæl, og en kvast bredbladet persille kan redde enhver gastronomisk anretning. Måske bliver du endda så trænet havemand, at du til sidst kan blive helt selvforsynende. Godt arbejde, og velbekomme!


Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Footer graphics