Raske Penge pot
Privatfoto

Karriereskift: Raske Penge springer ud som hampsælger

Reggaemusikeren Raske Penge åbner nu en webshop med salg af lovligt hamp, fordi han ikke har tjent nogle penge som musiker det sidste år.

“Coronaen har været hård for mange. Blandt andet visse musikere. Jeg ser mig nødsaget til at supplere med lidt andet arbejde for tiden. Men det er nu også meget hyggeligt,” skrev reggaemusikeren Raske Penge forleden på sin Facebook-profil. Teksten var ledsaget af et billede af den storskæggede musiker, der smilende læner sig op ad en stak poser med noget, der ligner pot.

I den brede offentlighed er Raske Penge, der også går under navnet Ras Money, men hedder Rasmus Poulsen, nok mest kendt for sit gigahit ‘Faxe Kondi’ sammen med Klumben. Men Rasmus Poulsen er også en respekteret musikjournalist og dj og har udgivet masser af musik gennem årene.

Det seneste år har det dog været småt med pengene, trods kreative ideer som live streaming af dj-set, så Raske Penge har nu skabt en webshop med lovligt hamp.

raske planter
Privatfoto

“Jeg havde i forvejen en, skal vi kalde det interesse, for hamp, og har nørdet viden om cannabis og terpener og hamp i mange år. Men under Corona fik jeg meget tid, fordi jeg ikke kom ud at spille, og jeg er på røven. Jeg har derfor behov for at finde en indkomst mere til mit kludetæppe af indkomster som freelancer,” fortæller han.

Salget sker i firmaet Raske Planter og via webshoppen raskeplanter.com. Her sælges produkterne som “Folkehamp”, “CBD Nold”, “KoksOrange” og “Moonrock” – der alle til forveksling ligner ting, der sælges ulovligt i boderne i Pusher Street af folk med ansigtstatoveringer og et ængsteligt blik efter politiet. Men Raske Planter er et lovligt foretagende, og her kommer forklaringen:

Produkterne er fremstillet uden THC (eller under 0,2 procent), som er det psykoaktive i ulovlige cannabisprodukter som rusmiddel. Raske Planter er derfor klassificeret som industrihamp, hvilket er lovligt. Industrihamp kan man bruge til alt muligt, tøj, isolering, olie, landbrug. Hampplanten er imidlertid ret manipulerbar, og man kan godt få den til at ligne og dufte som det skunk, man ryger for at blive skæv. Men Raske Planter sælger ikke rygeren, men blot en “herligt duftende plante”, som det er helt lovligt at købe.

raske planter

“Jeg sælger det som potpourri. Det ligner pot ja, og er en plante, man kan have liggende og se flot ud og dufte godt. Jeg ved da godt, at det ligner noget, man kan ryge, men det er ikke meningen med mine produkter. Og der er jo heller ikke det stof i, som man bliver skæv af. Hvilke stoffer der ellers er i, oplyser jeg i en cannabinoid-analyse på hvert produkt, så der er maksimal gennemsigtighed med varerne”.

Webshoppen er nu åben for handel, og Raske Penge har travlt med at pakke poser med labels og sende små pakker med DAO. Han er blevet grønt bud, hvor han ellers plejer at sende plader ud til folket.

Kvalitetshamp uden kriminalitet

Hvad håber du på med Raske Planter?

“At min butik etablerer sig som et kvalitetsmærke indenfor hamp udenom bander og kriminalitet og med bæredygtighed i alt fra dyrkning til emballage. Jeg arbejder sammen med min svenske kollega General Knas, der også laver reggae og har en tilsvarende webshop i Sverige, og vi håber, at lovgivningen modner med tiden, så vi kan sælge andre hampbaserede varer og kigge mod udlandet, hvor der sker en masse på cannabisområdet.”

Og så håber Raske Penge, at der kommer nogle raske penge i kassen, så der bliver overskud til at gå i studiet og lave musik også, så det hele ikke går op i … røg og hamp.


Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Find mere om
Footer graphics