Kraniehorn
Foto: Forskningsrapport

Ny forskning: Giver mobiltelefoner virkelig unge kraniehorn?

Moderne teknologi har ændret ikke kun vores levevis, måske også selve kroppen? Ny, omdiskuteret forskning peger på, at vi kigger så meget ned i mobiltelefonen, at unge får kraniehorn af nakkebøjet.

Ny biokemisk forskning peger på, at unge udvikler hornpigge på bagsiden af deres kranium, skriver Washington Post. Piggene kommer af, at man tilter sit hoved frem, når man f.eks. går og scroller sit newsfeed igennem på sin telefon.

Når man tilter hovedet frem, flyttes vægten fra rygraden nemlig til musklerne bagerst på hovedet. Det medfører over tid en knoglevækst. Man kan sammenligne det med, hvad der sker med ens hud efter et stort pres eller en afskrabning.

Forskning fra University of the Sunshine Coast i Queensland, Australien peger på, at årsagen til den hornlignende gevækst skal findes i ændret kropsholdning som konsekvens af moderne teknologi.

David Shahar er en af mange forskere, der har belyst fænomenet, og han mener, at vi bør være lige så opmærksomme på vores kropsholdning, som man blev på mundhygiejnen i 70’erne. Han opfordrer derfor til, at skolerne skal begynde at undervise i kropsholdningsstrategier.

Der er dog allerede nu andre stemmer ude og tage afstand fra kraniehorns-teorien, debatten kører blandt andet videre hos Videnskab.dk.

Foto: Fra forskningsrapporten

Footer graphics