gift ved første blik
Foto: DR

Gift ved første blik: Det er da en god start, når man synes, man har overscoret sin brud

Andet afsnit af ‘Gift ved første blik’ er netop rullet over skærmen, og samtlige af sæsonens par er nu i hus. Neglebidderiet kan for alvor begynde.

Det er godt nok dejligt at være tilbage igen. Hver torsdag foran fjernsynet. At sidde her og få serveret den ene basker efter den anden på et fladskærmssølvfad. Nogle går til badminton eller paddle tennis, og det er fint, men de næste 8 uger skulle man prøve at gå til tv i stedet.

Det kan ikke blive bedre. Eller mere opkvikkende for den sags skyld, medmindre man drikker to kander kulsort espresso.

Ud fra et motionsmæssigt perspektiv er det alligevel lidt som at ligge i planke i en time. Kroppen spænder ligesom bare spagat-agtigt op helt af sig selv, når nogen gifter sig på tv.

Og selvom nervesystemet ikke er faldet helt til ro endnu efter sidste uges sæsonstart, var det yderst velplaceret med endnu et fix fra moderkanalen i dag.

‘Gift ved første blik’ er ikke som de andre. Det er datingprogrammernes Rolls Royce og dødlækkert. I dagens afsnit mødte vi sæsonens to sidste par, og det skal vi selvfølgelig lige sunde os over med en frisk analyse.

Men inden vi når dertil, er der en detalje, som vi bliver nødt til at vende. De der to spørgsmålstegn i bunden af sms’en, hvor deltagerne får at vide, at de har et match… hvad er det for noget? Er det en fejl? Eller en perfid joke, sådan a la “ja, man ved jo aldrig, hvad der sker med jer to, for I er et pænt fucked par på papiret ..?”

Vi finder nok aldrig ud af det. Derfor kaster vi os fluks over denne uges kærlighedsprognoser.

Morten og Mette: 60 %

Det her virker til at være et ret sprængfarligt match. Morten er et jern på 45, som engang har gennemført en ironman og nu sidder 3-4 dage om ugen i sit eget fitnessrum og træner guns med sin 17-årige søn. Han er en sympatisk charmør, som tænder på kropslige kvinder og grevinde Alexandra.

Derudover har han et helt nyt køkken.

Mette fra Ballerup er 42 og bor i lejlighed. Et ryddeligt sted med mange parfumer og Knorr-lasagne i skabene. En rigtig Pepsi Max-pige, der foretrækker lange negle og ting, der er pink.

Hun hamrer overraskende mange shots, denne dame, men det løber også hurtigt op, når man udskifter mælk med Baileys.

Sammen er de et intenst makkerpar, fordi deres ‘attraktion’ er i den rigtig høje ende. Ikke på den fnidder-agtige Michael og Pernille-måde, men de vil gerne kysse på hinanden ret hurtigt.

“Du dufter godt. Er du sindssyg?”, siger Morten.

Mette er også glad, men er bange for, om han har grimme sokker på.

Det er klart en fordel på nuværende tidspunkt, at Michael har en lattermuskel som en løsgående pumpgun. Det er altid nemmere at grine af det hele, når man ved, man er fucked.

Indtil videre virker de dog lettede og tændte. De tror vist begge, at de har scoret over evne. Alt skal nok flyde nemt for dem i de første uger.

Men i de godhjertede ægtefolks horisont lurer der også en konflikt over økologiske principper og provinsialitet. De får en fin rating alligevel.

Daniel og Samantha: 46 %

Umiddelbart har der aldrig været et så sindigt par med i ‘Gift ved første blik’ som Daniel og Samantha. Her går det virkelig stille og roligt. Det er egentlig utroligt, når man tænker på, hvad de har gang i.

Landmænd har nok bare en god jordforbindelse. Daniel (som er en landmand) på 27 er på ingen tænkelig måde den opfarende type. Mere ham, der lige skal have en kop kaffe, før han ruller med noget som helst.

At han hellere vil giftes med en fremmed end at rede sit hår er et mysterium. Men i hans verden er det meste også “lidt specielt”.

Han bor i Aarhus med sin roomie og har aldrig haft en kæreste, men dog skrevet “hej” til nogle, hvorefter den døde. Måske fordi han er for kritisk.

“Der skal ikke så møj til,” siger han selv.

Samantha er 29 år og har en hvilepuls på niveau med et egetræ.

En kvieøjet drøm af en “eksiljyde”, der gerne vil tilbage til fastlandet. Pt. bor hun vist sammen med tre roomies, så det forstår man jo godt.

Udover at male på skåle har hun sæsonens bedste humor. Den er ret tør. Men noget siger mig, at det lige er noget for Daniel.

De har total grineren over at blive gift med hinanden, og i sin tale lover hun at lave mad til sin mand. Det er jo fantastisk og virkelig starten på et godt jysk ægteskab. Men deres samtaleevner står overfor en hård prøvelse.

For nu virker det dog til, at de er glade for at blive gift – efter alt at dømme sover de dog ryg-mod-ryg på bryllupsnatten. Deres fremtid kan være rigtig lys, men lige nu er den svær at spå om. Det bliver en mild prognose denne gang.


Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Footer graphics