gift ved første blik
Foto: DR

‘Gift ved første blik’: Det blev meget hurtigt meget hedt for langelænderen og lærerinden

Efter mere end et års pause er verdens måske fedeste datingprogram tilbage på DR. Man kan stadig ikke kigge væk, når først det kører.

Der har været alt for mange pressemøder og alt for få afsnit af ‘Gift ved første blik’ i fjernsynet på det seneste. Derfor er det næsten til at græde over, at vi nu står overfor en helt ny sæson. Faktisk kneb jeg en lille tåre midtvejs, det vil jeg gerne indrømme.

For selvom sæson 7 af det populære datingprogram er præcis det samme som hidtil, er programmet stadig lavet på en uudgrundelig effektiv formular, som rammer én lige midt i sækken. Ah.

De der scener, hvor to fremmede mennesker mødes for første gang på et kirkegulv for at blive gift, de får mig hver gang. Lige i øjeblikket vil man foretrække at få revet sine tænder ud, men man kan alligevel ikke kigge væk. Det er tæt på genialt.

Og netop her står det også klart – som en ret kærkommen påmindelse – at mennesket faktisk er godt. Det er et smukt billede på, hvor meget det er villigt til at satse for at finde kærligheden. At nogen stiller op til det her program er, vil jeg nu mene, stadigvæk sindssygt.

Heldigvis er det sindssygt godt at se på for os andre.

Denne gang er alt alligevel ikke helt, som det plejer. Man har, klog af skade, fyret præsten (hvad lavede han også der?!) og oprustet på ekspertfronten. Tre nye er med: En parterapeut, en adfærdspsykolog og en livsstilsekspert, som skal matche mere på baggrund af attraktion og følelse end fornuft. Fornuftigt valg.

Gode gamle sexolog-Gert går heldigvis ingen vegne. Den mand er legendarisk: Den ukronede konge udi disciplinen ‘at sige det åbenlyse’. God til at sige ting som: ”Det at være i en relation til et andet menneske, det er også nogle gange hårdt arbejde.”

Men uanset, hvor mange eksperter DR disker op med, når de jo ikke de helt almindelige tv-seere til ankelsokkerne. Vi sidder allesammen derhjemme ved de trebenede sofaborde og de musselmalede tekopper og ved bedst.

Derfor fortsætter vi også fuldstændig ublu her på Heartbeats med at vurdere parrenes chancer for at finde kærligheden og blive sammen. Som altid i procenter, hvor 100 procent er et udtryk for den maksimale tiltro, og 0 procent det værste, man kan forestille sig.

Michael og Christina: 51 %

Sæsonens første par er midaldrende og fra Jylland, og så er de pænt høje begge to. Michael er en klassisk mandenørd på 54 somre, der samler på modelfly, og derfor lider af en af de mest klassiske fejl blandt midaldrende mænd: At tale folk et øre af om teknik og pis og papir.

Heldigvis skal han giftes med Christina på 53 fra Vejle, der ikke er en, man fucker med: En selverklæret “power woman ikkå” og efter sigende “lidt af en mundfuld”. Hvad, der egentlig ligger i det, vil vise sig, men hun er i hvert fald “ret glad for” Emma Gad.

Derfor er hun heller ikke helt tilfreds med, at Michael ikke har øvet brudevalsen. Ups for en bommert! Godt, Christina har en hurtig lektion i grundtrinnene i kjoleærmet.

Man tænker, at det her ægteskab godt kan blive lidt lakrids for Michael, der er den stille type, som hellere vil mumle end at sætte nogen på plads.

Han er en simpel mand, der udtrykker sig simpelt: “Her har vi så min stue, hvor jeg har mine møbler”, som han siger, da han viser rundt i sin ejerlejlighed.

Et sted, der er spækket med Kählervaser og alt i Kay Bojesen. Designfreak er man vel.

Christina er lidt mere speciel, hvad indretningen angår, og er mere til inspirational quotes og potteplanter.

Umiddelbart er de glade for at være matchet, og vi lander på 51 procent – det kan gå begge veje, det her. Ellers ved vi nu også, at Michaels frække kammerat synes, at Christina er rimelig laber… hvis alt går i vasken.

Pernille og Michael: 85 %

Uha, det er et stærkt match, vi har her. Fodbolddrengen fra Langeland bliver gift med den 28-årige efterskolelærer Pernille, som savner en at se tv sammen med, men ellers er en rimelig frisk jysk kvinde, som også går til fitness.

Michael på 36 går ikke vildt meget op i facade og er derfor også den glade ejer af landets måske mindst sexede hjemmesko, der forestiller en tegneseriefigur fra ‘The Simpsons’.

Til gengæld fejler hans egen libido ikke noget. Og attraktionen mellem Michael og Pernille er mildt sagt overvældende.

De kan nærmest ikke være i sig selv af ren og skær lettelse og liderlighed over at møde hinanden ved alteret.

Hvis man er i tvivl om, hvordan en dialog med såkaldt “god kemi” forløber, så skal man bare tage med dem ind i brudebilen og åbne en flaske bobler:

Pernille: “Sprøjt over dig selv, ikke mig.”

Michael: “… okay.”

Pernille: “Endnu.”

Og så blev der ellers snavet igennem på badebroen. Fantastisk.

Vi ved jo bare fra tidligere, at det kan være fatalt at fyre den af på bryllupsnatten (Luna og Anders, never forget!), når man ikke kender hinanden. Men de her to turtelduers kemi består efter alt at dømme af de samme ingredienser som kontaktlim. Det bliver hedt for langelænderen og lærerinden, det tør jeg godt sige.

Indtil videre er det svært ikke at tro på dem. De får en pæn rating denne gang.

Carsten og Jonna: 35 %

Det er svært helt at beskrive følelsen af det her modne match, men det er i hvert fald spændende. Måske er det bare akavet. Carsten (59 år) er en blød mand, der bor i bofællesskab og står på inliners, hvilket ikke er kikset, men friskt, hvis man er en senior.

Jonna (55 år) er en sej dame med læsebriller og meget korte shorts, der passer sine heste og kan køre med trillebør. Meget selvstændig og umiddelbart kun indehaver af den karakterbrist, at hun faktisk sover sammen med sin hund.

Man tvivler på, om hun egentlig har brug for en mand. Hvilket hun også selv tvivler på.

Men det kunne jo være rart, at der var nogen, der hjalp med at muge hestepærerne ud engang imellem.

“Så når man jo rent faktisk det dobbelte på den halve tid,” som hun siger. Fair nok.

Men det er svært at forestille sig, at Carsten er den rette til dén opgave. Han er typen, der prioriterer sine lænestole så højt, at de har fået deres eget hjemmelavede alter derhjemme.

Ingen af dem er særligt snaksaglige, og deres ansigtsudtryk virker uaflæselige. Ved alteret ligner de mest nogen, der lige har indset, at de skal giftes med Grauballemanden.

Måske er de bare røvnervøse. De er begge to “en forsigtig starter”, som Jonna kalder det. Og hun klager ikke.

Carsten er også “godt tilfreds med hende”.

Alligevel virkede Carsten i sin bryllupstale til at have unødigt meget fokus på at glemme hinandens “dårlige sider” og at glemme fortiden. Man bliver en anelse bekymret for, hvilken mand der gemmer sig bag den veltrimmede mundkusse og den florlette sangstemme.

Det bliver en forbeholden prognose for det her par, fordi de viser for få følelser. De kunne have godt af et faldskærmsudspring eller lidt lasergame på bryllupsrejsen.

Men lige nu er stemningen mest henad marcipanbrød og en ok Merlot.


Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Find mere om
Footer graphics