gift ved første blik
Foto: DR

Gift ved første blik: 13 ting vi har lært af denne sæson

Efter otte underligt intense uger er sæson 7 af ‘Gift ved første blik’ slut. Vi kommer her med er en evalueringsrapport.

Alt godt har en ende. Således også ‘Gift ved første blik’, som har været et loyalt lyspunkt i en udørk af streaming-tilbud de seneste mange uger. Overordnet har det været mindre dramatisk, og der har været færre katastrofer end der plejer. Sæson syv har ligesom bare været mellemfornøjet hele vejen igennem.

Måske har deltagerne været mere sindige denne gang, eller måske er det bare lidt kedeligere at se på, når folk, som skal giftes, godt kan lide hinanden fra begyndelsen.

Det startede med fem ægtepar, og det endte med to. En ok succesrate, selvom det betyder, at vores prognoser ikke helt holdt stik.

At det endte så vederstyggeligt for Carsten og Jonna er alligevel en overraskelse. Nu sidder han i toppen af et grantræ og filosoferer, mens hun får ham ud af systemet ved hjælp af midtjysk voodoo, nemlig at banke hegnspæle ned i jorden.

Bonk, bonk! Gabbi er gud, Carsten skal ud! Bonk, bonk!

Uanset hvad skal der lyde en tak til samtlige deltagere. At ofre sig på licenspaladsets største tv-plads for drømmen om kærlighed vil for altid være modigt. Så, tak! I er fantastiske.

Nu er det tid til at gøre endeligt status. Her er 13 ting, vi har lært om kærligheden, parforholdet og eksperimentet i denne sæson.

1. No bueno, senior

Vi vidste det egentlig godt, men har nu takket være Jonna og Carsten fået det hamret i med syvtommersøm: Jo ældre du er, jo mere på skideren er du, når du bliver gift med en fremmed. De ældste er ALTID værst.

2. En diskret finger i numsen

At hive en samtykkeerklæring frem på tv er den direkte vej til offentlig lynching, men det kan muligvis redde dit spæde ægteskab. Rådet er dog, at man holder metoden for sig selv.

gift ved første blik
En satirisk samtykkeerklæring er en effektiv icebreaker i et arrangeret ægteskab. Foto: DR

3. Kvinder har nok i sig selv

I årevis har vi talt om, at kvinder er blevet så selvstændige, at de ikke har brug for en mand i deres liv. Denne sæson har vist os et par levende eksempler på netop det. For mange er en hund åbenbart nok. For andre er lydløshed vigtigere end selskab.

4. Mænd er børn

Voksne danske mænd er generelt i god kontakt med deres indre barn. De elsker derfor ting som: Damer, is, rulleskøjter, fodbold, speedbåde og flyvemaskiner. Og de hader: Konflikt og at forholde sig til virkeligheden.

5. Kvinder ved bedst

Når det kommer til husholdning, så ved de bare bedst. Kogevask, antal af tørrestativer, brug af opvasketabs, lukning af døre, pakning af tasker, og hvor det giver mening, at man bor landet. KVINDER VED BEDST!

Etnolog og livsstilsekspert Julia Lahme var ny ekspert i år. Foto: DR

6. Eksperter ved ikke bedst

Det at være ekspert i ‘Gift ved første blik’ er at åbne munden og lade en lind strøm af varm luft suse ud med vendinger som: “På verdensplan er succesraten for arrangerede ægteskaber ikke dum” og “Hjemmet er vores hjemmebane.” Nå for søren, det var lige godt satans.

7. Eksperter græder også

Vi troede, de var kolde sadister med en fetisch for at lege Gud med sagesløse folks følelser, men den levende smørstemme Jacob A. Cornett græd alligevel til sidst. Det var smukt.

8. Tab dig og vind

Som mand er dine chancer for at redde dit parforhold omvendt proportionel med vægten på din dobbelthage. Hvis din kone mangler en hobby udover at lave madplan, kan du således overveje et vægttab, hvilket nu med stor sandsynlighed bliver en besættelse for hende.

9. “Dårlig kommunikation”

Alle mænd og kvinder tror, at problemerne i deres parforhold skyldes “dårlig kommunikation”. I virkeligheden er det bare underlig måde at omgå det faktum, at man ikke passer sammen. Kærlighed kommer ikke takket være god kommunikation. Den kommer bare.

gift ved første blik
Daniel og Samantha har været gift i fire uger, men stort set ikke haft øjenkontakt på noget tidspunkt. Foto: DR

10. Spring forspillet over

Bare fordi man hverken kan finde ud af at holde hinanden i hånden eller for den sags skyld tale sammen, betyder det ikke, at man ikke kan knalde. Man behøver i virkeligheden slet ikke at have lyst til at gå i seng sammen, for kemien kan bare komme bagefter. Eller aldrig. Vi forstår det faktisk ikke rigtigt.

11. Ja-hat

Det gør ondt at indrømme, men flere kvinder og mænd fra Trekantsområdet beretter nu om, at mantraet “Today I wear my yes hat” rent faktisk har reddet dem fra et liv i ensomhed.

12. Tiltrækning er midlertidig

Et arrangeret ægteskab bliver kun dårligere af at være baseret på så diffus en størrelse som “tiltrækning”. At man bor i samme by og stemmer på samme parti, havde nok været et bedre udgangspunkt.

13. Ekko-syndromet

Visse mennesker er født uden evnen til at høre et ekko. I sjældne tilfælde går syndromet også ud over evnen til at opfange pinlig tavshed. Det vides ikke med sikkerhed, om det er samme syndrom, der til gengæld gør, at man kan høre kvaliteten i tysk schlagermusik.


Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Find mere om
Footer graphics