1. Dem, der er indholds-politi på LinkedIn
Der findes overraskende mange mænd i slips og skjorte, som mener, at LinkedIn kun må bruges til opslag om jobs og endorsements og den slags anden ulækker digital jobbørs. De har ikke forstået, at LinkedIn er blevet et egentligt socialt medie med et feed og ikke bare en bank til CV’et. Derfor skælder de ud, og det skal de holde op med.
2. Dem, der kalder sig selv for “foodie”
Hør her, du er ikke en foodie, fordi du er faldet i fastelavnsbolle-speltbrød-gourmetburger-fælden ligesom alle os andre – du er bare en ædedolk.
3. Dem, der skriver “at rejse er at leve” i deres Tinder-bio
Der burde være grobund for en parallel-app til alle dem, der har det sådan, så de automatisk kommer til at date hinanden. Bare de rejser langt væk.
4. Dem, der kommenterer i stedet for at google eller læse artiklen
Som når de passivt aggressivt skriver: “Hvem er hun/han?” i et kommentarfelt til et opslag. Google det nu bare selv. Eller læs. Eller luk.
5. Dem, der altid fotograferer (og deler) deres mad
Alle er ikke anmeldere. Ingen gider se din aftensmad – INGEN. Ikke engang på det pæne porcelæn. Vi er helt og aldeles ligeglade. Især med sunde bowls og spin-agtige makrelmadder.
6. Dem, der skriver, at de er mor i deres mailsignatur
Det er ikke et job. Det er bare et forældreskab.
7. Dem, der retter andres stave- og slåfejl på sociale medier
Den lille mands, M/K, måde at hævde sig på. Ingen får noget ud af det.
8. Dem, der har “sjove” Wifi-navne
Som ‘Make Wifi Great Again’, ‘Pornokongen’ eller ‘Løs på tråden’.
9. Dem, der uironisk deler inspirational quotes
Som en måde at afspejle deres state of mind eller uendelige dybde. Som “Your limitation – it’s only your imagination”. Eller “life is what happens while you’re busy making other plans”. Det er ikke dybt, kun kliché.
10. Dem, der kalder Aalborg for Nordens Paris
I har ganske enkelt ikke forstået storhed.
11. Dem, der praler af deres børn
Bare fortæl det til mormor og morfar. Det er fint nok. I øvrigt er det en fin lakmustest på ethvert opslag, inden det bliver postet: Overvej om det ikke bare kunne have været en sms til din mor. Hun synes altid, du er god nok.
12. Influencere, der desperat prøver at få trafik
Med endeløse rækker af selfies og stories og ligegyldige “hvad synes du”-forespørgsler for at få trafik og følgere. Gab.
13. Dem, der reposter egne ting
Det er okay at reposte noget, man synes er sjovt eller vigtigt på Instagram. Men man reposter ikke ting, man selv har postet, fordi en anden har repostet det. Det er absolut forbudt. Get a room – inde i en DM!
14. De påtagede politiker-selfies
Det er en sindssyg tendens, det her: At tage selfies, der er tværet ind i B-filmsagtige bekymringsrynker og tyktflydende alvorsmine for at understrege, hvor pikeret man er over dette og hint politiske forslag. Stop det! Allesammen. I undervurderer os med den slags selfie-teater.
15. De nye facere
Engang var facere sådan nogle irriterende typer, man mødte på gågaden. I dag har de sneget sig ind i vores feed på Facebook. De vil sælge noget med en kæk video, hvor de taler direkte ind i kameraet på kejtet jysk. Ja, så er det Benjamin inde fra Tee Shoppen eller Vinknægten eller Kaffedrengen, der kan give mig bønner på dørmåtten hver den første i måneden. Nej, tak. Og fis ud af mit feed, friskfyr!
16. Dem, der truer på Twitter
At kommentere ‘screendumped’ eller på anden vis at gøre det klart, at man sidder og tager billeder af, hvad andre folk skriver af sindssyge ting på Twitter, er på alle måder at bidrage til en toksisk trusselskultur på nettet. Du er ikke fremtidens efterforsker og behøver ikke at lave potentiel bevisførelse – tro lidt mere på karma.
Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️