FCK vandt i 2001 det danske mesterskab 0-1 over OB.
Foto: Lars Poulsen/Ritzau Scanpix

Don Ø om sit livs brandert: “Da FCK vandt mesterskabet, var der stor fest, og jeg kastede op hele vejen hjem”

Flemming Østergaard – bedre kendt som Don Ø – bliver sjældent “stangbacardi”. Men da FCK vandt mesterskabet i 2001, gik det helt, helt galt.

Hvor stor en festabe er du?

“Jeg har dyrket sport hele mit liv, så jeg kan tælle på virkelig få fingre, hvor mange gange jeg har været stangbacardi – og den ene gang var, da jeg var 15 år, men der var jeg virkelig også stegt som en pave.”

Er du den samme person, når du er ædru, og når du er fuld?

“Måske snakker jeg lidt mere, men jeg kan sagtens more mig uden at drikke. Jeg har været på Roskilde Festival og SmukFest i 27 år, og der får jeg til gengæld altid en hel del af de der shotsrør. Men jeg bliver irriteret på unge mennesker, der lige skal drikke ti øl til en førfest. Jeg har aldrig drukket for at komme i humør eller blive fuld. Hvis man ikke kan lide lortet, skal man ikke drikke det.”

Hvordan ville du feste på fredag, hvis Corona ikke fandtes, og alt var muligt?

“Så ville jeg tage på min favoritrestaurant Le Lac, der ligger på Classensgade. Der skal jeg faktisk hen i aften med min firkløver, der består af David Trads, Per Mikael og Erik Jensen. Vi har 26 års venskab på bagen, og vi holder sammen som ærtehalm. Vi skændes og er politisk uenige, men vi har det knaldgodt sammen, og vi har gjort restauranten til vores “klubhus”, hvor vi vender verdenssituationen. Sidst, vi fire var sammen, sluttede det klokken halv seks om morgenen. Så i aften ville jeg ønske, at det ikke var coronarestriktioner, der skulle smide os hjem.”

Kan du huske din vildeste brandert?

“Da vi i 2001 vandt det danske mesterskab, var der stor fest bagefter. Spillerne havde deres koner med i Parken, og vi hyggede os gevaldigt. På et tidspunkt kom Lars Højer og Niclas Jensen ned til mig med en lille, sort drink. Jeg syntes, at det smagte skidegodt, så de satte flasken ved mig, og jeg drak videre uden at vide, at der var spiritus i. Drengene var ved at flække af grin over mig, og jeg blev selvfølgelig sendt hjem til Skodsborg i en taxa. Jeg vil tro, at jeg var ude og kaste op ti gange på vejen, og da jeg kom hjem, kiggede min kone på mig og sagde, “hvad satan er der sket?””


Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Footer graphics