Mad og kaffe
Hos Mad og Kaffe tilpasses menuen efter sæson og vil derfor se forskellige ud afhængigt af, hvornår på året man besøger caféen. Det gør sig selvfølgelig også gældende for deres hønsesalat. I skrivende vinterstund får man den på surdejsbrød med østershatte, trøffel og hasselnødder, men man har tidligere også kunne få den med vindruer, blegselleri, bacon og dild. Det er dermed aldrig helt til at sige, hvad for en høne, man støder på hos Mad og Kaffe, men det gør det også lidt spændende.
Sønder Boulevard 68, 1720 København V, og flere andre steder i byen.
Restaurant Mark
I 2023 fik Restaurant Mark en omtale i Michelin-guiden, en omtale, der gives til restauranter, der serverer god mad til relativt billige penge, og man må derfor antage, at deres hønsesalat placerer sig i en lidt anden klasse end de andre hønsesalatsmadder. På Restaurant Mark er det egentlig heller ikke hønsesalat, men kyllingesalat, for der skal efter sigende være en forskel, som ligger i alderen på den fugl, der bruges. Kyllingesalat på restaurant Mark består af svampe, kantareller toppet med hjemmetørret gris. Det er altså lidt af en gourmet hønsesalatmad, man kan stikke gaflen i her.
Axeltorv 3, 1609 København K
Bjørnekælderen
Vi bliver lidt i Michelin-stemningen, for i 2023 fik Bjørnekælderen også omtale i den kendte guide. Bjørnekælderen har ligget på sin adresse i 130 år, men for et par år siden fik den ny ejer i form af den dygtige kok Mads Dalsborg, som førte restauranten til sin Michelin omtale, og her kan man altså også få en gourmetvenlig hønsesalatmad. Det er egentlig en helt klassisk hønsesalatsmad, med bacon og purløg, det særlige er dog, at den også kommer med wasabi. En helt perfekt kombination med den ellers fede hønsesalat.
Frederiksberg Allé 55, 1820 Frederiksberg
Schønnemann
Med sine godt og vel 147 år er Schønnemann en af de ældste frokostrestauranter i København. I dag består menuen af klassisk mad, og hønsesalatmaden er da også i den mere klassiske ende. Her kan man få den hønsesalatmaden, som man kender den bedst, med bacon og asparges serveret på franskbrød eller rugbrød. Har man lyst til noget andet end klassikeren, kan man også få en variant med røgede kartofler, bacon, purløg og gulerod.
Hauser Plads 16, 1127 København K.
Café Dyrehaven
En anden restauration med lang historie er Café Dyrehaven. En gang var det mere et brunt værtshus end en egentlig restaurant, og i dag er den gamle stemning smukt bevaret i de brune træpaneler, nikotingule malerier og værtshusbåse. På Dyrehaven serveres der lækker mad med inspiration fra Frankrig og England, men man kan selvfølgelig få madder til frokost, og en af dem er hønsesalat. En fantastisk hønsesalat med økologisk kylling, porre, champignoner og bacon, serveret på surdejsbrød.
Sønder Boulevard 71, 1720 København V.
Polly
Interesserer man sig bare en smule for mad, har man sikkert været på Polly. Den er nemlig voldsomt populær blandt både anmeldere og gæster. Det er heller ikke uden grund, for med sine relativt simple retter og åbningstider fra 8-21, er der noget for alle størstedelen af dagen. I hønsesalatsafdelingen er vi også over i den mere simple, men lækre, variant, på grillet surdejsbrød toppet med bacon, æble, blegselleri og karse. Det er en ordentlig sag, der passer perfekt til en god frokost.
Gl. Kongevej 96, 1850 Frederiksberg
Kanal Caféen
Ved Christiansborg i en kælder ligger den hyggelige Kanalcaféen med sine rød- og hvidternede duge og billeder af livet til søs på væggene. Stedet har en oldgammel historie og menes at være grundlagt i 1852 af Christian d. 8 tidligere chefkok. I dag har de speciale i smørrebrød, og selvom hønsesalatmaden hverken har wasabi eller æble er den simpel og god. Det er efter sigende også stedet at tage hen, hvis man vil støde på en politiker til frokostpause.
Frederiksholms Kanal 18, 1220 København K.