Foto: Ritzau Scanpix

En tidløs klassiker: Her får du de bedste flæskestegssandwich i København

Det er få ting så godt som en flæskestegssandwich – året rundt. Vi har samlet de bedste her.

Bistro Trekanten 

Hos Bistro Trekanten kan man få den klassiske flæskestegssandwich, som man bedst kender den. Hvis man nogensinde har befundet sig i et klubhus eller en hal, ved man, hvad jeg snakker om. Det er den helt klassiske flæskestegssandwich i hvid sesambolle med rødkål, agurkesalat, mayo og flæskesvær. Bistro Trekanten er næsten et stykke københavnerhistorie. Den lille bistro har ligget på Amager ved kløvermarken siden 1988 og serverede dengang ristede med det hele og kaffe til de mange industriarbejdspladser i området. I dag er der færre industriarbejdspladser, men Trekanten er forsat samlingssted for stamkunder, der er kommet der siden dens begyndelse. Bistro Trekanten har åbent alle hverdage fra 6-16. 

Hvor: Prags Boulevard 67, 2300 København 

Pålæg 

Simpelt navn, simpelt koncept. Vi anbefalede også Pålæg på vores sandwichliste, men nu kommer den igen, fordi man simpelthen kan få en helt fantastisk flæskestegssandwich med hele to stykker flæskesteg og sprøde svær, der muligvis har været en tur i frituregryden. Bollen er en af de gode briocheboller, og ellers er den fyldt med hjemmelavet rødkål, syltede agurker og æble. De kommer også chips i sandwichen, hvilket er lidt sært, men det knaser godt. Med en størrelses svarende til en stor tallerken er det ikke en flæskestegssandwich, man tager med på farten. Til gengæld er den så stor og mættende, at man sagtens kan nøjes med en rugbrødsmad til aftensmad. Man skal dog time sit besøg noget præcist, da de kun har åbent fra kl. 10 – 13:30 i hverdagene.

Hvor: Flæsketorvet 44, 1711 København

TS smørrebrød

Enhver smørrebrødsforretning med respekt for sig selv bør have en flæskestegssandwich, så det har de selvfølgelig også hos TS smørrebrød. Indholdet er det samme som enhver anden flæskestegssandwich, med rødkål og syltede agurker, men brødet kommer i to forskellige varianter. 
En klassisk hvid sesambolle og en grov ciabattabolle. Prisen er i den billigere ende, og man kan slippe med 38 kr. for ciabatta og 42 kr. for sesambollen. Man skal dog ikke lade sig narre af prisen, de er præcis lige så nassede og saftige, som en flæskestegssandwich bør være. Her skal man dog også time sit besøg, da de kun har åbent i hverdage i en begrænset periode mellem 7 -14. 

Hvor: Islands Brygge 7, 2300 København

Isted Grill

Man kan ikke lave en liste med flæskestegssandwich uden Isted Grill, som vel egentlig kan betegnes som lidt af en flæskestegslegende i København. Med sine godt og vel 43 år har Isted Grill serveret forårsruller, pølser, bøfsandwich og flæskestegssandwich til københavnere og valfartende turister i snart et halvt århundrede. I 2022 ville ejeren Mr. Lee ellers sælge biksen, men det blev der ikke noget af alligevel. Isted Grill er især kendt for deres flæskestegssandwich, der har fået omtale i samtlige medier, både danske og internationale. Den er da også legendarisk god og adskiller sig fra den klassiske flæskestegssandwich ved, at man kan få bearnaise i. Om ikke andet kan Isted Grill anbefales for sin lange historie og omdømme.

Hvor: Istedgade 92, 1650 København 

Foto: Ritzau Scanpix

Chicky Grill 

Chicky Grill er en godt bevaret tidslomme i Kødbyen. Med sine rødbrune vægge og kluntede træ båse, ligner det mere en bodega end et spisested, men det er også det der er charmen. Ejeren Jytte har haft grillen i 45 år, og indretningen er der da heller ikke gjort noget ved de sidste 30 år.  Chicky Grill skiller sig derfor voldsomt ud fra det ellers hippe Kødbyen. Man kan få alt i grillmad, men især flæskestegssandwichen er besøget værd. Den er simple og nem at tage med, men jeg vil klart anbefale, at man spiser den på stedet for at få en bid af nostalgien og den gode stemning.

Hvor: Halmtorvet 21, 1700 København 

Slagter Lund 

Det mest oplagte sted at få en flæskestegssandwich må uden tvivl være hos en slagter, og hos slagter Lund er den ekstra god. De kalder sig selv ‘gourmet slagter’, og i deres flæskestegssandwich er der da også en anelse mere fyld end klassikeren med agurker og rødkål. Her får man nemlig også grov remoulade og sennepsdressing. Den kommer også i den mere fancy og smagfulde briochebolle, og i stedet for flæskesteg bruges der ribbensteg, som er en mere fed udgave af flæskestegen. Er man i humør til denne flæskestegssandwich, ligger der både en forretning på Frederiksberg, Torvehallerne og i Charlottenlund. 

Hvor: Peter Bangs Vej 123, 2000 Frederiksberg, Torvehallerne stade G2-H2 Israels Plads, 1360 København K.

Find mere om
Footer graphics