Easy Peacy er klar med deres første kogebog: “Mange er meget bedre til at lave mad, end de tror”

Duoen bag det populære cateringfirma, der excellerer i flotte og simple retter fra det italienske køkken, udkommer med ‘En kogebog’, som de håber får folk til at samles om det gode måltid.

Da det første oplag af Easy Peacys nye kogebog ankom på en palle for nylig, kunne Stine Kirkegaard slet ikke overskue at kigge i den. Det tog lige et par dage, før hun fik taget sig sammen til at bladre lidt i den derhjemme.

“Det var ligesom at se sig selv på video og høre sig selv tale på en optagelse. Det er jo bare for meget. Men den her bog er så meget et produkt af mig selv og det, vi har lavet i Easy Peacy, så jeg skulle lige tage mod til,” siger hun.

“Samtidig havde vi det også sådan: Hold kæft, det er god kogebog. Og det er jo meget godt.”

Faktisk har det været en del af planen helt fra start, at Stine Kirkegaard og Ida Ravn skulle lave en kogebog. Da de stak hovederne sammen for første gang i 2020, var det allerede på tegnebrættet sammen med ideen om at lave det cateringfirma, der i dag er blevet til Easy Peacy.

Men ting tager som bekendt tid, og for Easy Peacy begyndte andre ting ret hurtigt at gå ret hurtigt. De blev det, man engang kaldte talk of town, på grund af deres smukt anrettede middage til forskellige events rundt omkring i København, og på Instagram begyndte tusindvis af følgere at følge med i deres ting. I dag laver de faste frokostordninger og leverer mad til en hel del events – og især lige nu, hvor der er modeuge.

Så bogen har været omkring 2,5 år undervejs. Og selvom de har været vidt omkring for at finde ud, hvordan den skulle være, er den næsten endt med at være identisk med deres allerførste skitse.

Easy Peacy

Startet i 2020 af Stine Kirkegaard (29), da hun på grund af corona vendte tilbage til Danmark efter at have arbejdet i Italien.

Begyndte som Instagram-profilen @easypeacylimonesqueezy med opskrifter og inspiration fra Stines mange oplevelser i Italien, men er siden også blevet til takeaway- og cateringkoncept med adresse på Vester Farimagsgade 6 i København.

Ejes og drives i dag foruden Stine Kirkegaard af creative director Ida Ravn (26) og fire ansatte.

Åbnede i september 2022 Easy Peacy Shop i nummer 3 over for Easy Peacy Kitchen til kontor, udlejning og afhentning af takeaway hver fredag.

‘En kogebog’ udkommer 16. august på Strandberg Publishing.

3 dage, 30 retter

Da Stine Kirkegaard og Ida Ravn skulle lægge sidste hånd på bogen, rejste de til Piemonte i Norditalien for at teste de sidste retter af. De havde tre dage og skulle lave 30 i alt. Det viste sig at være en lidt større udfordring, end de havde regnet med.

“Vi lavede mad til så absurd mange mennesker. Vi var jo kun os to, men skulle lave mad til fire personer for at teste mængderne. Det var meget krævende, for der var virkelig meget mad, og vi var mætte hele tiden af at smage på alle retterne,” siger Ida Ravn.

‘En kogebog’ indeholder 99 retter i alt, hvoraf de fleste af dem har italiensk oprindelse. Mange af dem er gamle retter, som de har finpudset og givet deres eget præg. Et af kriterierne for dem har været, at maden skulle være nem at lave.

Et af de vigtigste budskaber for Easy Peacy er nemlig, at vi skal lære at slippe præstationspresset, når vi laver mad.

“Det kan være nemt at sige, når man godt kan finde ud af at lave mad, men jeg tror faktisk, mange er meget bedre til at lave mad, end de selv tror. Det er vigtigt for os at sige, at det ikke behøver at være så perfekt, det hele,” siger Stine Kirkegaard og fortsætter:

“Selvom vi har lavet en kogebog med opskrifter, er bogen egentlig mere ment som en inspiration – og en tilgang til at lave mad. Derfor har vi også ret mange stemningsbilleder med, som ikke direkte har noget med retterne at gøre. Vi vil gerne få folk til at slippe facit og deres eget præstationsangst. Det er okay at tage den på gefühlen, når man bruger opskrifterne. Hvis ikke du har friskost, så bare brug noget andet ost,” siger Ida Ravn.

Nogen vil måske mene, at jeres bog repræsenterer noget perfekt…

“Ja, det kan jeg sagtens se. Men vi prøver ikke at gøre det til noget, det ikke er, og vi er aldrig stringente omkring vores univers. Ting er tit ret kaotiske i den her virksomhed, og der er ikke noget tidspunkt, hvor vi prøver at være perfekte,” siger Ida Ravn.

Køleskabskold favorit-ret

I de her dage er Stine Kirkegaard og Ida Ravn ret nervøse. Hvad nu, hvis ingen gider at købe bogen? Men de håber på, at deres kogebog kommer ud og bliver brugt.

“Jeg håber virkelig, at folk kommer til at bruge den, for det er ikke svære retter. Samtidig gad vi ikke bare lave 10 nemme retter til din aftensmad. Vi skriver i forordet, at måltidets vigtigste opgave er at skabe rammer for samtale og nærvær, for i Easy Peacy er middagen en helt speciel ting,” siger Stine Kirkegaard.

“Ja, det må gerne tage tid at lave mad. Vi prøver at se det som noget værdifuldt i stedet for noget, der bare skal overstås,” siger Ida Ravn og fortsætter:

“Hvis folk ville invitere til middag på baggrund af vores kogebog, ville det være helt perfekt. Der var faktisk lige en kvinde, der købte bogen på forhånd, fordi hun skulle holde 40 års fødselsdag og ville lave vores retter – det er lige præcis det, den her bog forhåbentlig kommer til at blive brugt til.”

Har I en personlig favorit-ret i bogen?

“Min er baccala med sorte oliven. Det er torsk og klipfisk med citronskal og smager så godt på ristet brød. Så lækkert som en lille appetizer,” siger Ida Ravn.

“Min må være kold caponata. Vi skriver faktisk, at det ikke var min livret som barn, men som voksen kan jeg virkelig godt lide den, især hvis den har stået to dage i køleskabet,” siger Stine Kirkegaard.

Nu har i godt nok skrevet en hel bog, men hvis I skulle give ét råd om madlavning, hvad skulle det så være?

“Du må aldrig brænde hvidløg på, haha,” siger Stine Kirkegaard.

Find mere om
Footer graphics