alene i vildmarken
Foto: DR

‘Alene i vildmarken’: Uanset hvor spirituel man er, får man jo fråder på før eller siden

DR’s program ‘Alene i vildmarken’ er tilbage med en ny sæson. Men denne gang har man pillet en smule ved konceptet og tilsat parforhold og følelser. Det er faktisk så godt, at det kilder lidt.

For alle os, der har savnet at se ‘Gift Ved Første Blik’ i løbet af det seneste års tid, kommer den nye sæson af ‘Alene i vildmarken’ som sendt fra licenshimlen.

Nu er deltagerne nemlig ikke mutters alene på en plet i Norge, men afsted i par. Og hvilke par! Der er seks i alt, hvoraf flere af dem også er par-par i virkeligheden.

Tænk sig, nu kan deltagerne være trætte, ømme, beskidte, sultne, kede af det og generelt på randen af mentalt sammenbrud, samtidig med at de har mulighed for at skyde skylden på en anden end dem selv. En klassisk parforholdsdisciplin, som er træls at være en del af, men råhyggelig at være vidne til på fjernsyn.

‘Alene i vildmarken’ er præcis det surrogat-tv, vi har brug for lige nu – når nu man ikke kan blive gift under en pandemi, kan man jo heldigvis tage så langt ud i vildnisset, at smittefare virkelig bliver ens mindste problem. For dramaet bliver nok det samme.

I første afsnit stifter vi bekendtskab med tre af parrene, som alle har fået den udfordring, at de bliver splittet op. Den ene starter i lejren, og den anden skal så finde derhen hen over et par dages vandring med kompas. Allerede her – inden de ses – fornemmer man, hvilke udfordringer parrene står overfor.

Som vi har for vane, når vi ser kærligheds-tv her på Heartbeats, vil vi vurdere parrenes chancer for at vinde og holde sammen i procenter og løbende tage vores vurdering op til revision, som programmet skrider frem.

Foto: DR

Patrick og Danielle: 25%

Mød sæsonens første gifte par, Patrick og Danielle: Stewardessen og He-Man’en. Patrick er fra USA og et fire meter højt mandfolk, hugget i granit, som har lært at dykke på 200 meters dybde som Navy Seal. Den mand kan umiddelbart alt. Bortset fra dansk.

Danielle derimod er ikke rigtig en surviver på naturmåden, og hun beskriver sig selv som en rigtig bypige, der er rimelig klodset. Til gengæld har hun flotte, lange negle, og hvem ved, måske kan de bruges til noget helt unikt dræberagtigt ude i vildmarken? Indtil videre har man dog sin tvivl.

Parret har valgt, naturligt nok, at det er Danielle, der starter i lejren, og at det er Patrick, der skal vandre – og gennem floder og bjergpas kæmper han sig frem, mens hans prinsesse sidder under en pressening og venter, lidt trykket over, at han ikke bare kommer lige med det samme.

“Altså skal han vandre fra månen eller hva,” siger hun.

At sætte fiskenet op tør hun ikke, fordi hun er bange for at fucke op. Så hellere sulte. Det tager he-manden noget overraskende ikke så tungt, da han ankommer drøntræt og på tom mave på femtedagen (!). Han kysser hende bare, smider trøjen og begynder at fange fisk, mens hun græder og hyperventilerer med ordene:

“Nu kan jeg endelig give ansvaret videre, for nu er Patrick her. Og han har styr på det.” Det er man slet ikke i tvivl om.

Det her par er magisk. Som taget ud af et eventyr. Men deres ansvarsfordeling er seriøst blæst, og det tyder på, at Danielle vil udgøre en kolossal klods om benet på Patrick, der åbenbart skal gøre alt selv.

Foto: DR

Martha og Camilla: 15%

Next up er Martha og Camilla fra Fyn. De er også gift og kører noget økologisk grøntsagsbiks til hverdag. Derudover er de nogle milde, holistiske typer, for ikke at sige fuldblods spirituellaer med alt i uld og krystaller og røgelse. Det handler om de positive energier for dem.

Men den slags kan man jo ikke æde, desværre. Og selvom man har det zen, skal man jo nok få fråder på før eller siden.

Om de kan klare sig i den våde mos i de 50-60 dage, der er deres mål, tør jeg ikke sige. Eller jo: Det tror man sgu nok ikke, de kan. Og det er, selvom de praktiserer en art religion, der går ud på at være i kontakt med naturen og lytte til den.

På et tidspunkt synger en lille pipfugl, og det, siger Camilla, betyder noget. Ellers sidder hun i lejren og venter på Martha, mens hun synger en vuggevise, som de har aftalt at synge hver dag. Gode vibes.

Det bliver spændende, om de kan holde humøret højt hele vejen. Men de er virkelig nogle glade mennesker sådan generelt, hvilket Martha udtrykker så fint, da hun er ankommet og har lagt sig i sin sovepose:

“Ej, det er SÅ dejligt at være her sammen med dig nu, bebsar.”

I fællesskab forsøger parret at sætte et fiskenet op, og det diskuterer de længe, fordi de altså har nogle alvorlige kommunikative problemer. Det var som at se nogen forklare, hvordan man strikker. På russisk.

“Jeg har sagt det tre gange nu,” siger den ene.

“Ej, fuck mand,” siger den anden.

“Nu har jeg en løs ende med snor, som bare kan alt muligt,” svarer den ene.

“Jeg tror ikke, du forstår, hvad jeg mener,” siger den anden.

“Jo! Hvor var det godt, at vi satte heeeele dagen af til det her.”

Bagefter er de stolte af, at de ikke engang kom op at skændes. Som seer har man det vitterligt som om, at det her par er for godt til at være sandt. En gave for enhver tv-caster! Indtil videre er de klart det par, som risikerer det største maskefald efter al den naturlige mildhed.

Foto: DR

Nicklas og Emil: 80%

Her har vi to gæve, unge gutter fra Jylland, som bare er skidegode venner. Deres fordel er nok, at de ikke er kærester, og at de simpelthen er oppe at køre over det meste.

Man mistænker dem næsten for at tro, at de faktisk har meldt sig til en polterabend.

“Kæft, hvor det cool mand,” lyder det fra Nicklas, der er den af de to, der skal vandre frem til lejren. Humøret er på WUHUU!-niveau hos det her par, og selv de mindste ting kan vække glæde.

“Første nedlagte traj,” konstaterer Emil for eksempel stolt på modersmålet – og demonstrerer samtidig, at intet er så godt som sand dialekt på tv.

Som da han spiser en portion kogte fisk og derpå kører kogevandet ned i svælget: “Fy for sadan!”

End ikke Henning Primdahl kunne have sagt det bedre. Deres ungdommelige energi skal nok få dem langt i den her sæson, og hvis de rent faktisk går hen og bliver kærester undervejs, kommer det vist ikke bag på nogen. Måske vi får et ægte Brokeback Mountain-moment i Norges vildmark!


Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Footer graphics