selina gin
Foto: Bobby Mandrup

På ferie med Selina Gin: “Der er et eller andet utrolig afslappende ved at være hende der, der står ved grillen hele aftenen”

Den danske sanger, som for nylig skød sin solokarriere i gang med den smukke single ‘Deep Blue’, albumdebuterer til efteråret. Inden da skal hun nyde sommeren. Vi spurgte hende, hvad hun skal læse, lytte til og spise i sin ferie.

Det skal jeg lytte til…

“Jeg ved ikke, hvad det er med Jenny Hval, men jeg bliver ved med at komme tilbage til albummet ‘The Practice of Love’. Måske er det, fordi det indeholder så mange komplekse følelser og soniske oplevelser, hvor man hele tiden tror, man forstår lige præcis, hvad hun vil, men så bliver man alligevel overrasket hver gang, man sætter pladen på. Min yndlingssang fra pladen er ‘Ashes to Ashes’, som hele tiden vælter mig komplet omkuld, fordi arrangementet er så fantastisk opbyggende, og teksten nærmest er skrevet til mig.”

“Hvis jeg skulle vælge en podcast, så ville det helt sikkert været ‘Flyvende Tallerken‘, og jeg er måske super biased, men Frederik Dirks har formået at skabe et format, der handler om ufo’er, uden man føler sig hverken dum eller misforstået, mens man lytter. Man bliver bare suget ind i alle historierne fra virkelige mennesker og cross checket af forskere og kyndige fagpersoner, der tager emnet alvorligt.”

Det skal jeg læse…

“Som man nok kan fornemme på mit svar til første spørgsmål, så har jeg en kærlighed til ufo’er og sci fi-genren. For tiden læser jeg bøger af forfatteren Mary Robinette Kowal’s serie ‘Lady Astronaut Series’. De er lette at læse, og man bliver suget ind i hendes univers så hurtigt, at man bare flipper sider hurtigere, end man selv opdager det. Titlen kan måske afskrække nogen, men det er en intern joke over en alternativ tidslinje i verdenshistorien, hvor en kvinde måske får lov til at være den første til at lande på Mars. Kan virkelig anbefales, og der er tre bøger i serien.”

Det skal jeg se, når det regner …

“Lige nu er jeg ved at se serien ‘This is Pop’ på Netflix, som handler om, hvordan popmusikken har udviklet sig gennem årene, og hvor den stammer fra. Hvis det regner rigtig meget, så ville jeg måske faktisk starte forfra på ‘Rick and Morty’, fordi det er utrolig sjovt, og det stadig kan få mig til at grine, selvom jeg har set det hele to gange allerede.”

Det skal jeg spise…

“Uhh, jeg skal spise alt, der kan grilles, tror jeg. Der er masser af virkelig lækre og friske grøntsager i Danmark om sommeren, og de skal bare forkæles henover en grill. Der er et eller andet utrolig afslappende ved at være hende der, der står ved grillen hele aftenen, en form for ro, der breder sig. Og så skal jeg selvfølgelig plukke jordbær i både min mors og svigermors have.”

Her skal jeg hænge ud og chille…

“Jeg har fulgt utrolig meget med i EM i år, og jeg er blevet helt forelsket i alt, der handler om det danske herrelandshold. Jeg chiller totalt foran fjernsynet og ser fodbold, og til semi-finalen skal jeg se storskærm på Tangkrogen i Aarhus. Så får man forhåbentlig den festivalsstemning, man har savnet så meget i år. Udover det så hænger jeg ofte ud i Pumpehuset Byhave, hvor man kan opleve gratis koncerter hele sommeren. Der er masser af nye bands, man kan opdage og kolde øl man kan nyde.”


Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Find mere om
Footer graphics