PR-foto: Jazzhus Montmartre

Åbner swingdøren igen: Jazzhus Montmartre reddes af kommunen og hemmelig gavegiver

Det er blot en måned siden, at den legendariske jazzklub i Store Regnegade meldte ud, at de måtte lukke på grund af økonomisk trængsel. Nu sikrer donationer, at de kan åbne igen.

Jazz kan være stressende at lytte på. Det kan også være stressende at facilitere. Det har man erfaret på Jazzhus Montmartre, der oven på corona-pandemien og et bureaukratisk hyr om kommunal støtte måtte opgive ønsket om at drive spillestedet videre.

Nu ser tingene imidlertid ud til at ændre sig.

Den seneste tid har den legendariske jazzinstitution modtaget så mange henvendelser om støtte, at man genåbner allerede til november med fuldt program resten af året og de næste fire år.

“Ti års bestræbelser på at skabe en mere langsigtet løsning for driften af Montmartre er nu lykkedes. Vi skylder stor tak til den gruppe af mennesker og institutioner, der har gjort dette muligt,” siger formand for bestyrelsen, Michael Christiansen.

Redningen sker på baggrund af to støtteaftaler. Københavns Kommune har besluttet at donere 1 million kroner årligt i fire år fra 1. januar 2021. Derudover har en hemmelig mæcen, som ønsker at være anonym, givet tilsagn om en årlig donation, der sikrer spillestedets drift.

Jazzhus Montmartres akutte økonomiske problemer afhjælpes særskilt takket være kommunens coronapulje og støtte fra Augustinus Fonden, Konsul Georg Jorck og Hustru Emma Jorcks Fond.

Det bliver Jazzhus Montmartres tidligere direktør, Jonas Dyrved, som blev afskediget tidligere på måneden, der kommer til at lede spillestedet indtil 2025. Også musikchefen Jan Lundgren er blevet genansat af bestyrelsen.

Find mere om
Footer graphics