Med en hånd på siden af halsen kysser den 20-årige model Augusta Valentine Mikkelsen lidenskabeligt sin kæreste, den 26-årige sangerinde Josefine Moody.
Kysset pryder denne måneds forside af Vi Unge, og selvom to kvinders omfavnelse burde være det mest normale, er det første gang, at et kyssende, homoseksuelt par er på forsiden af et dansk magasin.
Det fortæller Vi Unges chefredaktør, Nikita Hoffmann Andersen:
“Der er en medierevolution i gang – både i Danmark og i hele verden – og der er kommet et tiltrængt fokus på diversitet og køn. Vi er færdige med glansbilledet og det, som kun en meget lille del af befolkningen kan spejle sig i.”
Vi Unge udkom første gang tilbage i 1960’erne og har siden været en fast bestanddel hos mange piger, der har søgt svar på alt fra tamponer til det første kys.
Det nyeste nummer udkom torsdag 6. maj, og reaktionerne har blæst redaktionen bagover.
“Modtagelsen har været dybt overvældende. Det er alt for tidligt at sige noget om salgstal, men jeg kan ikke mindes at have set en forside, der er delt så mange gange på de sociale medier på én dag. Det er helt, helt vildt.”
“En mor skrev til os, at hun og hendes to døtre på 14 og 15 år i en time havde siddet og talt om det her emne, og at hun var så glad for, at vi var med til at starte samtalen,” siger Nikita Hoffmann Andersen.
Kaster man et blik på Vi Unges Instagramprofil er kommentarsporet da også fyldt med kærlighed. Flere skriver, at de ville ønske, at bladet havde set sådan ud, dengang de var faste læsere.
Ville aldrig gå i dag
En enkelt kvinde husker, hvordan Vi Unge for 10 år siden havde en artikel om ‘fordelene’ ved at være lesbisk. Den handlede mest af alt om, at man kunne dele tøj med sin kæreste, skriver kvinden.
“Det er svært at se på fortiden med nutidens øjne, men det ville vi selvfølgelig aldrig skrive i dag. Det er ikke særskilt for Vi Unge, at narrativer har ændret sig. Det gør sig jo gældende i alle medier, film og serier,” siger Nikita Hoffmann Andersen.
Hun påpeger samtidig, at flere af de velkendte formater har overskredet sidste salgsdato.
“Vi relancerede hele bladet i februar. I den forbindelse vendte vi hver eneste side i bladet og spurgte os selv, om det også skulle være at finde i et Vi Unge anno 2021.”
“Før var der eksempelvis et heteroseksuelt drengepanel, der svarede på heteroseksuelle pigers spørgsmål. Det er væk. Vi har også ændret narrativet til ‘Pinlige historier’, for det er jo ikke pinligt, at en fra parallelklassen har set ens hår under armene,” fortæller Nikita Hoffmann Andersen.
Mens mange magasiner kæmper med at tiltrække nye læsere, tyder noget på, at det går den anden vej for Vi Unge. De nyeste læsertal, der blev offentliggjort i april, er på 78.000 – det højeste antal siden 2016.
Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️