Foto: Shutterstock

Ben Affleck og Matt Damon brugte alle pengene for manuskriptet til ’Good Will Hunting’ på seks måneder

Skuespillerduoen troede, at de ville være rige resten af livet, da de fik 600.000 dollars for manuskriptet til den Oscar-vindende film, men pengene fik hurtigt ben at gå på.

Selvom manuskriptet til ’Good Will Hunting’ gav Ben Affleck og Matt Damon priser og prestige, nød de kun kortvarigt de økonomiske glæder som Hollywood-stjerner.

Det afslørede Ben Affleck i fredags på ’The Drew Barrymore Show’, hvor han bekræftede, at duoen havde solgt manuskriptet til ’Good Will Hunting’ for 600.000 dollars, og at de brugte det hele efter kun seks måneder.

”Da vi solgte ’Good Will Hunting’, troede jeg, at vi ville være rige resten af livet,” fortalte Affleck og fortsatte: ”Alle mine behov er blevet mødt! Jeg behøver aldrig at arbejde igen! Jeg er rig for evigt!”

Affleck forklarede, at de hver havde 110.000 dollars tilbage, efter at have betalt deres skat og deres agenter.

”Vi købte begge to hver vores Jeep Cherokees til 55.000 dollars, og så var der 55.000 dollars tilbage,” fortalte Affleck og tilføjede, ”Naturligvis besluttede vi så at leje et festhus på Glencoe Way ved Hollywood Bowl til 5.000 dollars om måneden, og så var vi flade efter seks måneder.”

Den Oscar-vindende duo har været venner siden gymnasiet, hvor de knyttede bånd over deres fælles drøm om at gøre karriere i Hollywood. De to skuespillere fortalte tilbage i marts på ’The Bill Simmons Podcast’, at de delte en bankkonto som teenagere i slutningen af 1980’erne for at finansiere deres auditions.

Dengang boede duoen også sammen, og hver gang Affleck eller Damon fik tilbudt en rolle, blev pengene fra projektet overført til deres fælles bankkonto. Som Damon forklarede:

 ”Så længe én af os havde penge, så vidste vi, at vores strøm ikke ville blive slukket. Efter jeg havde filmet ’Geronimo’, havde jeg nok omkring 35.000 dollars på kontoen. Dengang tænkte jeg bare, ’Så har vi styr på økonomien i et års tid’.”

De to skuespillere havde dog regler for, hvordan pengene på denne konto skulle bruges.

”Vi måtte godt bruge pengene til at gå til auditions i New York. Vi måtte godt hæve 10 dollars i mønter og tage til spillearkaden for at spille videospil,” sagde Damon.

I dag er fælleskontoen blevet lukket, men Damon og Affleck arbejder fortsat sammen, og kan begge opleves i Michael Jordan-Nike dramaet ’Air’, som havde dansk biografpremiere d. 5. april.

Footer graphics