Morgenbeats: Nu med masker – og masser af samtykke

Velkommen til efterårets første morgenbeats, der selvfølgelig siger “ja” med både krop og mund – hvis man da ellers kan høre det gennem masken.

1. Exit Eriksen

Det er sjældent, at offentligheden får adgang til den lukkede verden, en fodboldklub på topplan er, hvor der vogtes nidkært om taktik, millionkontrakter og verdensstjernernes egoer. Sæsonen 2018-19 var måske Tottenhams bedste nogensinde. Nr. 4 i ligaen og finalister i Champions League, hvor Liverpool desværre kom i vejen. Alle troede derfor på, at sæsonen 2019-20 ville blive endnu vildere. Det blev den også – men med modsat fortegn. Allerede fra starten begynder klubben sin langsomme klatren nedad i tabellen, og nedturen kulminerer, da den populære Mauricio Pochettino i november bliver fyret og erstattes af José ‘The special One’ Mourinho. Og imens lunter Christian Eriksen rundt og vil væk, mens Mourinho foretrækker andre spillere og diskuterer danserens fremtid med bestyrelsesformand Daniel Levy. Alle steder er kameraet med, og man lapper det hele i sig som Aperol på en varm sommerdag. Se den på Amazon Prime.

2. Egetræsfolk

Bill Callahan er sådan et navn, man tror, man kender, selvom man ikke kender det. Hvis man kender ham og hans sælsomme musik, er der god grund til at være i godt humør. Han har lige udgivet albummet ‘Gold Record’, og vi har slet ikke fået hørt det nok endnu, men det tegner godt. Callahan har en stemme som et gammelt egetræ, og musikalsk begår han sig i en slow motion-agtig folkgenre, der fungerer lidt som et mentalt uldtæppe. Han er en stor lyriker og ret sjov. Albummet åbner f.eks. sådan her: “Hello, I’m Johnny Cash”.

3. Drum figthers

https://twitter.com/Nandi_Bushell/status/1295419281073672195?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1295419281073672195%7Ctwgr%5E&ref_url=https%3A%2F%2Fmashable.com%2Farticle%2Fdave-grohl-drum-battle-nandi-bushell%2F

Vi er nogen, der er så gamle, at vi voksede op med Dave Grohl som trommeslager i Nirvana og stadigvæk ikke helt kan vænne os til, at han nu på 25. år er forsanger i et af rockens mest sympatiske og kedelige bands, Foo Fighters. Men britiske Nandi Bushell på 10 år er fan og godt for hende, for Dave Grohls sange har øjensynligt lært hende at spille en ond omgang rocktrommer.

4. A Holly Dolly Christmas

Se lige dette opslag på Instagram. Dolly Parton er i studiet for at indspille ny julemusik. Så bliver 2020 måske alligevel ikke helt det gennemførte annus horribilis, vi havde regnet med.

5. Maskeringssex

I ‘Eyes Wide Shut’ er det ikke noget problem at være sexet med maske på.

Canadas chef for folkesundhed vil ikke være sådan en nederen type, der forbyder folk at have sex. Tværtimod. Til gengæld opfordrer han stille til, at canadierne fyrer den af, som de plejer, MEN at de undgår at kysse under akten – og måske endda bærer mundbind imens. Lyder det mærkeligt? Med tanke på den nye samtykkelov minder vi lige om, at et eventuelt mundbind ikke må forhindre, at begge parter har mulighed for at give verbale thumbs up, men bortset fra det behøver det ikke nødvendigvis være usexet med sådan noget maskeringssex.

tinder corona sex
Illustration: Nikolaj Egestorp

6. Alle dem, der er Line Knutzon

Foto: Betty Nansen Teatret

Hvis der er en ting, vi ser frem til i en tid, hvor der ved Gud ellers ikke er meget at se frem til, er det det kommende stykke, som Line Knutzon som husdramatiker i et par år har siddet og skrevet i sit kontor på Betty Nansen Teatret. Heartbeats talte allerede med Line Knutzon og instruktøren Elisa Kragerup i starten af året om deres samarbejde, og Knutzon forklarede sine tanker om, at hvis alle dele af ens personlighed manifisterede sig fysisk og hver især krævede at være tilstede på en gang. Og nu har stykket, der har fået titlen ‘Livstidsgæsterne’, premiere 25. september. Teaseren her er sjov.

Footer graphics