Unge slår rekord i at handle genbrug

Unge mellem 18 og 30 år er Danmarksmestre i at købe brugte varer, viser DBAs Genbrugsindeks. Hele 90 procent af den unge befolkning har handlet med genbrug inden for det sidste år, og de to største motivationsfaktorer er pengepungen og klimaet.

Hvis du er mellem 18 og 30 år, så er der en rimelig stor chance for, at du har været forbi en genbrugsbutik eller har klikket dig ind på Den Blå Avis i løbet af det sidste år. DBAs Genbrugsindeks, der er blevet lanceret i dag, viser nemlig, at hele 90 procent af de unge er vilde med at købe brugte ting og genbrugstøj. 

”Vi har i flere år set en opadgående kurve, når det gælder de unges genbrugsvaner, men i år tager de unge førstepladsen foran samtlige af de andre aldersgrupper på alt fra at købe genbrugstøj til at handle mest brugt,” siger Julie Schoen, der er talsperson for DBA.

Hver gang danske unge køber fire varer, er en af dem brugt i forvejen. For den øvrige befolkning gælder det, at 14 procent af de varer, de har købt inden for det seneste år, har været brugt af en tidligere ejer. 

En af grundene til, at danske unge mellem 18 og 30 år er så vilde med genbrug, er, at de gerne vil passe på pengepungen. Det svarer 79 procent af de adspurgte. 

Men der er også en anden grund. Lige over halvdelen af de adspurgte svarer nemlig, at de gerne vil mindske overforbruget, og 43 procent svarer, at de handler brugt, fordi de gerne vil gøre noget godt for klimaet. 

”De unge gør selv en række tiltag for at leve mere bæredygtigt, og det er virkelig sejt og inspirerende at se de 18-30-årige tager førertrøjen på. Genbrugsindekset viser, at de begrænser deres forbrug og tænker over, om deres fødevareindtag er bæredygtigt,” siger Julie Schoen.

For den øvrige befolkning ligger tallet for genbrugshandel en del lavere, men der er stadig tale om 71 procent, der har handlet genbrug i løbet af det sidste år. 

Find mere om
Footer graphics