Rygestop

Tobaksfirmaet bag Marlboro starter forsikringsselskab med rabat til folk, der er stoppet med at ryge

Philip Morris International er på udkig efter nye markeder at tjene penge på, og de har nu valgt at kaste sig over forsikringsbranchen, hvor de giver solid rabat til eksrygere, og folk der vælger deres andre tobaksprodukter.

Tobaksproducenten Philip Morris International skal finde nye måder at tjene penge på, efterhånden som deres faste klientel dør. Nu starter de derfor et forsikringsselskab i USA, der er klar med en smart markedsfinte: De tilbyder rabatter til folk, der er stoppet med at ryge.

’Reviti’, som selskabet hedder, giver også rabat, hvis man er skiftet til en e-cigaret eller et andet damp-produkt. Det skriver CNBC.

Eksrygere, der har været røgfri i mindst et år, vil få 50 procent rabat på livsforsikringen. Folk, der er røget på e-cigaretten, vil få 2,5 procent rabat, som de selvfølgelig fordobler, hvis man vælger at benytte firmaets egen e-cigaret. Dem, der er startet med Philip Morris’ egen damptobak iQOS, får 25 procent rabat de første tre måneder.

Philip Morris siger til CNBC, at rabatten er udregnet på baggrund af videnskabelige data for, hvor meget de forskellige tobaksprodukter skader helbredet. Sandheden er nok også, at rabatten på e- og dampcigaretter er baseret på, om du vælger Philip Morris’ egne produkter.

Tal fra Sundhedsstyrelsen viser, at hver fjerde dansker dagligt ryger cigaretter. Kun 3 procent af danskerne ryger e-cigaretter dagligt, hvor det særligt er de unge fra 16-19 år, der trækker statistikken op.

Foto: Unsplash.com

Find mere om
Footer graphics