PewDiePie

Guldåret: PewDiePie tjente næsten en halv milliard på sine YouTube-videoer i 2019

Den internationale handelsplatform OnBuy.com har undersøgt, hvor mange penge verdens største YouTuber tjente i 2019.

Den svenske YouTuber Felix Kjellberg, bedre kendt som PewDiePie, som for nylig annoncerede, at han ville trække stikket for en periode, kan holde 2020-fri med god samvittighed.

At lave dansk dab-radio for Loud behøver han nok heller ikke tænke på lige foreløbigt, tyder nye tal fra OnBuy.com på. Den internationale handelsplatform har ved hjælp af et online-analyseværktøj fra Sellfy udregnet, hvor mange penge verdensstjernen har tjent på at reklamere og sælge merchandise i det forgangne år.

Og det er ikke så lidt. Alene i september tjente svenskeren mere end 60 millioner kroner på sin forretning, hvilket gør måneden til den mest indbringende for ham i 2019. Det skyldes formentligt, at det netop var den måned, han begyndte at filme, at han spillede det populære computerspil Minecraft.

Derudover modtog PewDiePie en betragtelig pris fra YouTube.com for at have rundet 100 millioner subscribers til sin kanal. Da han pakkede prisen ud i en video, gav det alene 43 millioner visninger.

Den mindst indbringende måned for PewDiePie var november, hvor han måtte nøjes med at tjene cirka 25 millioner kroner. I alt tjente han 70.740.630 dollars på reklamer og merchandise i 2019, svarende til 479.867.518 kroner, altså lige under en halv milliard.

PewDiePie bor i Storbritannien sammen med sin kone Marzia Bisogning Kjellberg, som kommer fra Italien. Hvad parret skal spendere deres pusterum fra internettet på, er der indtil videre ingen meldinger om.

Foto: OnBuy.com
Find mere om
Footer graphics