Postkort fra et havebord: “Der findes cirka tre singletyper”

Journalist Josephine Villumsen strejfer rundt i de hvileløse 20’ere, hvor hver dag er et åbent kapitel, der venter på at blive skrevet. Så hun skriver og sender så sine postkort til Heartbeats. Denne gang fra et havebord på Nørrebro

Han peger på nogens private havesæt, der står i mørket på det modsatte fortov. Der er ikke plads i baren, men vi kan jo bare sidde der, siger han. Og så ved jeg, at det bliver en skøn date. Både fordi han er smuk. Men også fordi han ikke er typen, der flagrer som et spørgsmålstegn i en fyldt bar, fordi planen nu skal ændres. Og alle ved jo ellers, at når planer skal ændres på en date, så skal man stoppe op og kigge tilpas akavet og forvirret på hinanden og høfligt afvente, hvad den anden tænker. Sådan er han ikke.

Vi køber øl i den bar, hvor vi ikke kan sidde og snupper dem med til havebordet. Min er rød. Hans er gul. Det er svært at se uden lamper. Så han løber i en kiosk efter fyrfadslys. Vi tænder mange. Han spørger, hvad jeg holder i hånden, når jeg synger foran spejlet derhjemme. Jeg svarer, mens jeg dypper fingerspidserne i det flydende stearin. En vane, jeg aldrig kommer af med.

Vores energier synkroniserer, så jeg glemmer at spille sej og være anspændt. I stedet snakker vi lidt for ærligt og detaljeret om tidligere relationer og kærlighed. 

Snakken forfølger mine tanker på vej hjem, og jeg reflekterer over mit for tiden udeblivende datingliv. Lige med undtagelse af den her date og ham i Milano. Jeg gider ikke at gøre noget aktivt for det. Jeg bruger ikke datingapps. Glemmer at bemærke mænd i byen. Og overser dem, der ikke bare vil låne en lighter. 

Sidstnævnte hører til de aktive singletyper. Hvis du låner dem en lighter, kan du forvente at få komplimenteret enten dine øjne eller dit hår efterfulgt af en monolog, der tilfældigvis kræver, at de skal vise noget på Instagram, og nu, hvor appen er åben, kan I da lige følge hinanden.

Der er cirka tre typer af singler. Den aktive, den passive og kamæleonen. Jeg er mest passiv. 

Jeg kan ligge i min seng og dyppe chips i creme fraiche, der sætter sig i mundvigen, fordi det er svært at gabe over syv chips ad gangen, uden det strejfer munden, mens jeg venter på, at Amor sigter i min retning og serverer en mand på et sølvfad ved siden af mit fad med chips. Kærlighed kommer jo, når man mindst venter det. Siger alle. Og der må jeg bare sige, at den er mindst ventet lige der. 

Sådan tænker de aktive singletyper ikke. 

De tager sagen i egen swipe-glade hånd. Min veninde glæder sig oprigtigt, inden hun skal skåle i flaskeøl med en fremmed, der har skrevet, at han er glad for friluftsliv og gamle digitalkameraer. Det bliver spændende at lære ham at kende. Synes hun. Det er en typisk tilgang hos aktive singletyper. De er åbne og nysgerrige. Og har meget sex.

De passive singletyper har typisk kontakt til cirka én person. De ses ikke, men svarer på hinandens stories hver anden uge for at opretholde muligheden for eventuelt at mødes om lang tid. 

Du skal ikke tage det personligt, hvis de afviser dig. De siger kun ja til dates omkring tre gange om året. Chancen er bedst, hvis du får det til at lyde mindst muligt date-agtigt. Foreslå aldrig kaffe og gåtur om søerne! 

Kamæleonen dater i intervaller. Den skifter alt efter omgivelserne. I varme tider er den typisk intensivt vågen efter midnat nonstop i to uger, hvor den er meget nøgen sammen med fremmede. Pludselig bliver det for meget, og så tager den en kort eller lang pause. Typisk i koldere perioder. 

Jeg har været alle typer. Nu ligger jeg i min seng og prøver at falde i søvn, mens jeg svarer på en story.

Footer graphics