Foto: Rita Kuhlmann

Restaurant-ejer bag Omar, Safari og Lamar åbner nyt sted i Nordvest

Restauratør Simon Leo åbner nu sit fjerde sted i København. På Kima er maden middelhavsinspireret og naturvinen i glasset endnu mere gakket.

Indtil for nylig lå der en albansk bager på den lille plads i krydset mellem Frederiksundsvej og Frederiksborgvej, lige der hvor Nordvest for alvor bliver til Nordvest.

Men fra på fredag 1. september kan Kima efter en totalrenovering åbne dørene og byde nye gæster velkommen, enten indenfor eller udenfor under træerne og parasollerne.

Det er restauratør Simon Leo, som i dag har de populære Nørrebro-restauranter Omar og Safari og Lamar på Vesterbro, der nu udvider biksen med endnu en restaurant.

Kima er et mindre sted med en a la carte-menu på syv retter, i modsætning til den faste otteretters menu, man kender fra de andre restauranter.

“Det har været vigtigt for mig, at den fjerde restaurant ikke bare bliver det samme. Nu er den mindre og ligger herude i Nordvest, så det virkede som et godt tidspunkt at pivotere en lille smule,” siger Simon Leo.

Menuen bliver middelhavsinspireret med blandt andet grillet fjæsing, grillet lam og confiteret kanin, men Kima bekender sig ikke til ét køkken. Derfor vil der også være afstikkere til både Mellemøsten, Asien og Sydamerika at finde blandt retterne.

“Jeg har længe gerne villet have lam på menuen, men det har været så fucking dyrt. Nu er det endelig kommet ned i et nogenlunde leje, så vi har for eksempel braiseret og grillet lammebov med rød peber og sauce diable, som er ret spicy, på menuen. Den ret siger meget om, hvad Kima er for et sted,” siger Simon Leo, der forudser, at tingene sikkert vil ændre sig henad vejen.

“Vi har testet en masse mad, og planen har ændret sig mange gange alt efter, hvad vi har optur over. Men jeg har lyst til at beskrive Kima som et moderne københavner-værtshus med ordentlig mad i tilgængelig hverdagsform, som leveres til lyden af hiphop.”

Simon Leo ejer Kima sammen med to partnere, der vil stå for driften i det daglige. Foto: Rita Kuhlmann

Viben er 51 %

Kima vil åbne allerede kl. 14 med filterkaffe til 20 kroner og en håndbajer til 25 kroner, fordi det gerne skulle blive et sted, hvor de lokale folk har lyst til at hænge ud. Prislejet bliver lidt billigere end på Omar, Safari og Lamar, og på pladsen foran Kima er der plads til 40-50 siddende gæster.

Selvom Kima har meget fokus på, hvad der er i glassene og på tallerkenen, så skal det ikke fylde mere en 49 procent.

“Det bliver nødt til at være 51 procent stemning. Selvom der er tre retter på menuen, som du ikke kunne lide, så håber jeg, man kommer igen for viben, de gode tjenere, og fordi man blev venner med sidemanden,” siger Simon Leo.

De kommende gæster på Kima kan samtidig godt forvente, at vinen bliver rimelig gakket.

“Naturvins-gamet bliver skruet lidt op, men vi drikker selv alt muligt forskelligt, så der kommer også nogle klassiske ting på, måske endda lidt farfarske ting med noget alder,” siger Simon Leo.

Han håber, at Kima, der ligesom Omar og Lamar tager navn efter en karakter i serien The Wire, bliver et sted, som især de unge beboere i Nordvest vil bruge på en spontan måde, hvor de kan invitere venner ned til et glas og en bid mad.

“Men vi vil jo også gerne se vores eksisterende gæster herude. Det er min fornemmelse, at vores gæster kommer mest for viben og den måde, vi gør tingene på, og mange af dem er ret trofaste,” siger han.

Kima, Frederiksborgvej 2, 2400 København.

Footer graphics