Jul arbejde
Foto: Shutterstock

Jul på den gamle hjemmearbejdsplads: Man skælder ikke ud på folk med nissehue. Få fat i en nissehue

Birgitte deler sine bedste hacks til at passe sit hjemmearbejde og sit julehumør bedst muligt. Man kan jo altid få belejlige “symptomer”.

Det er den tredje december.

Min ToDo-liste ligner Mette Frederiksens i april. Faktisk har jeg ikke tid til at arbejde. Her i julearbejdsdagene handler det om at frigøre maksimal tid, og det har aldrig været nemmere end nu. Kort sagt, dagens kalendergave er et lynkursus i, hvordan man ser effektiv ud online i arbejdstiden.

Der er tre nemme hacks til at passe sit hjemmearbejde og have det lidt godt samtidigt. For det første: Du har ingen ben. Placér dem hvor, og i hvad du vil. Bar røv og dyne, joggingbuks og sok, yogatøj til på onsdag og bare tæer. Du bestemmer. For det andet: Multitask under videokonferencer. Alle gør det. Du kan sagtens se Netflix på TV eller hjemmecomputer, samtidig med at der er kvartalsmøde. Bare husk at mute og at nikke og smile engang imellem.

For det tredje: Hvad der sker i hjemmekantinen, bliver i hjemmekantinen. En stor pose frosne æbleskiver passer til frokost i en uge. Sidst, men ikke mindst, kan man altid fake en dårlig netforbindelse eller en pludselig Corona-test med påkrævet selvisolation, hvis man er seriøst bagefter med juleforberedelserne. Eller bare belejlige “symptomer”.

Så vask dit hår og smil. Det er stort set alt, hvad dine kollegaer kræver af dig i år. De har nemlig heller ikke tid til at arbejde.

Og husk nødbremsen: Nissehuen. Ingen skælder en kollega med nissehue ud på Teams. Uanset hvilken deadline der er overskredet. Man skælder ikke ud på folk med nissehue. Få fat i en nissehue.

Jul på den gamle hjemmearbejdsplads

Hvis der er nogen, der glæder sig i denne tid, så er det Birgitte. 52 år, ny i det fermenterede køkken, men hardcore elitebilist på alle de veje, der fører hjem til jul. Hjemsendt siden marts og i et efterhånden relativt kompliceret forhold til virkeligheden og hverdagen som proaktiv, løsningsorienteret hjemmearbejder.

Birgitte er her for dig. Alle hverdage frem til jul vil hun lukke julefreden ind og tænde lys i den mørke hjemmearbejdstid. Dette er Heartbeats’ coronavenlige hjemmearbejds-julekalender.

Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Find mere om
Footer graphics