Hvad indebærer den perfekte spiseweekend i Berlin?

Eller vælg, hvor du vil lytte
Foto: Kristina Pedersen

Hvad indebærer den perfekte spiseweekend i Berlin?

Eller vælg, hvor du vil lytte

København har fået sin første späti kiosk, og der åbner flere og flere döner spots, så Pige 1 drømmer sig væk til en sommerweekend i Berlin.

Sponsoreret af:
Sponsoreret En del af serien:

To Sultne Piger

Podcasten er produceret af Heartbeats og sponsoreret af Jacobsen.

Lyt med i To Sultne Pigers podcast, når de hver anden uge taler om mad, restaurantbesøg og alt derimellem. Følg også med på deres Instagram @tosultnepiger. Stay hungry, stay tuned!

“Hallo Leute! Wir sind in Berlin!”

Sådan indleder Pige 1 ugens podcast, og selvom vi ikke rent faktisk er i Berlin endnu, så er intentionen om at booke en weekendtur til den tyske hovedstad nu manifesteret. Der er begyndt at åbne flere Berlin-inspirerede spisesteder mange steder, og blandet andet har Nørrebro for nyligt fået Københavns første selverklærede späti kiosk, og derfor bliver der i dagens podcast udtænkt den perfekte weekend i Berlin. 

Pige 1 er, ikke overraskende, typen, der planlægger sin ferie omkring måltiderne og typisk har booket bord flere uger eller måneder i forvejen på de spisesteder, hun har udset sig. Og da det er noget tid siden, hun sidst har været i Berlin, er der både meget at planlægge og meget at se frem til.

“Vi kan også alle dage snakke om Paris, men jeg synes, at Berlin kan noget helt magisk om sommeren. Det er lige et par grader varmere, og så bader du i de der søer. Du fester hele natten, og du behøver ikke engang at have nogen jakke på. Og det hele er meget sådan lowkey, hæng-ud-på-gaderne-i-dine-beskidte-sneakers-stemning,” siger Pige 1.

Og til den stemning passer det perfekt at hænge ud på hjørnet ved en lokal späti eller spise döner på Imren Grill i Kreuzberg. Men hvis du læner lidt mere mod fine dining, har Berlin også meget at byde på. Pige 1 vil eksempelvis gerne spise vegansk Michelin på Cookies Cream. 

“Jeg ville have været der sidste gang (på Cookies Cream, red.), men så glemte jeg at betale depositummet. Men hvis jeg husker at betale det, så skal jeg helt sikkert derhen til sommer,” siger Pige 1.

Hun har fået tippet fra flere venner, der har spist der, at man skal tage halv vinmenu og halv ikke-alkoholisk menu, fordi de skulle være rigtig gode til at lave lækre fermenterede drikkevarer. Og når man taler om drikkevarer, så er der på Sonnenallee og Weserstraße gode muligheder for at finde et spot, der minder lidt om at træde ind i nogens dagligstue. I samme område fremhæver Pige 1 JAJA som et dejligt sted til en god middag.  

“Altså, du får lidt en vibe af bare at gå hjem til nogen, som lige åbnede 10 flasker vin. Så hvis du godt kan lide den vibe, så er det et rigtig hyggeligt sted at sidde og have det lidt ‘jeg er lige landet, jeg er her’-agigt,” siger Pige 1.

I episoden får Pige 1 også inputs fra Anna Lin, som er flyttet til den berlinske bydel Neukölln. Så lyt med i podcasten for at høre hendes bud på den bedste spisedag i Berlin, og høre Pige 1’s holdning til den nye bølge af Gen Z-bodegaer, der er dukket op i især København.

Footer graphics