Hvem skal man ringe til, hvis man er i London og mangler en restaurantanbefaling? Den danske landsholdsstjerne Mathias ‘Zanka’ Jørgensen, selvfølgelig!
To Sultne Piger er i dette andet London-afsnit taget på besøg hjemme hos Mathias ‘Zanka’ i Kensington.
Anbefalingerne flyver rundt i afsnittet, for Mathias ‘Zanka’ er omtrent ligeså velbevandret i Londons restauranter, som To Sultne Piger er i København. Når han ikke spiller fodbold i Premier League-klubben Brentford, viser det sig, at Mathias ‘Zanka’ bruger tiden på at plotte alle sine yndlingssteder ind på sin Google Maps App. Ligesom pigerne har gjort med deres anmeldelser på Instagram.
Han fortæller, at man som fodboldspiller ofte spiser ude, men at det kan være svært at finde rundt i udbuddet.
“Man skal ville det – især i London, som har så mange muligheder. Du kan godt fare vild mellem de dyre steder, som udmærker sig ved at være eksorbitant dyrere og dårligt indrettede, og så ekstremt gode steder. På det punkt kan London noget for enhver smag. Og så er der jo også virkelig meget dårlig mad. Det er jo stadig England,” siger Mathias ‘Zanka’ og henviser til, da han tidligere boede nordpå i England, hvor niveauet for kulinariske oplevelser var virkelig lavt.
Hvad er ‘moderne britisk mad’?
I London kan man nu få mad fra alverdens køkkener af virkelig høj kvalitet, og det mærkede Mathias ‘Zanka’ og hans kone hurtigt, da de flyttede derover. For tiden har de kastet deres kærlighed over kinesisk mad, som de ofte spiser.
“Kinesisk mad kan være meget mere end den lille dårlige lokale, vi havde hjemme i København,” fortæller Mathias ‘Zanka’.
Derudover har han også opdaget flere restauranter gennem TikTok, hvor han har trænet sin algoritme til at være halvt fodbold highlights og halvt madvideoer. Her fandt han restauranten ‘Fallow’, som serverer ‘moderne britisk mad’. Det er svært at forklare præcist, hvad det er, men maden var lige så lækker i virkeligheden, som det så ud på de virale videoer, han faldt over.
“Det er bare sjovt det der med ‘moderne britisk’. Lige når jeg hører det, så tænker jeg ‘okay, maybe not’, men det kan jeg da godt høre, at jeg skal prøve,” siger pige 2.
Mathias ‘Zanka’ fortæller blandt andet om en ret bestående udelukkende af kål tilberedt på forskellige måder med en “miso butter emulsion” hældt udover. Den tog virkelig kegler, og han tænker stadig på den.
Lyt til afsnittet for at høre alle anbefalingerne, hvor i London “mini-København” er, og hvad Mathias ‘Zanka’ Jørgensen savner mest madmæssigt fra København.
Producer: Emilie Westh Wold
Redaktør: Emil Norsker
Musik: Frej Levin