To Sultne Piger taler om generationers forskellige smagsløg: “Min far er decideret bange for naturvin”

Eller vælg, hvor du vil lytte
Foto: Kristina Pedersen

To Sultne Piger taler om generationers forskellige smagsløg: “Min far er decideret bange for naturvin”

Eller vælg, hvor du vil lytte

Hvad kan forskellige generationer lide at spise og drikke? Og hvordan ændrer vores smagsløg sig gennem livet? Det har To Sultne Piger en masse fordomme om, som kommer på bordet i denne episode.

Sponsoreret af:
Sponsoreret En del af serien:

To Sultne Piger

Podcasten er produceret af Heartbeats og sponsoreret af Jacobsen.

Lyt med i To Sultne Pigers podcast, når de hver anden uge taler om mad, restaurantbesøg og alt derimellem. Følg også med på deres Instagram @tosultnepiger. Stay hungry, stay tuned!

Hvis man lyttede med i sidste sæson af To Sultne Pigers podcast, så ved man, at Pige 1 boede i London for en stund. Undervejs bad hendes far hende tage den klassiske blåskimmelost Stilton med hjem. 

Pige 1 var decideret bange for, at hendes kuffert og tøjet deri ville komme til at stinke af skimmelost, så hun vakuumpakkede nærmest osten og undgik den hele opholdet. Blot for så at komme hjem til jul og blive overtalt af sin far til at smage på den farlige ost. Og til sin store overraskelse kunne hun lide den. Hun sippede lidt portvin til og havde et meget voksent moment, mens hun tænkte “Hvem er jeg?”.

“Jeg synes lige pludselig, at der er nogle ting, der er meget mere spændende, end de var for fem år siden. (…) nu tog jeg simpelthen mig selv i at bestille en gorgonzola-pizza på pizzeriaet her den anden dag. Og så havde jeg bare totalt livskrise. Sådan what have I become?”

Som en selverklæret “millenial princess” befinder Pige 1 sig i en alder, hvor hun mærker, at hendes smag udvikler sig. Derfor er det også temaet for dagens podcastepisode, hvor Pige 1 smider sine fordomme om især den ældre generations smagsløg på bordet.

Tung vin og peber

Hun mener, at hendes forældres generation har dræbt deres smagsløg med alle de smøger, de røg i 90’erne, så nu overkompenserer de med peberkværnen eller chilistærke retter. Rødvinen kan ikke blive tung nok, og naturvin er de ikke overbeviste af. 

“Altså, min far han er decideret bange for naturvin. Jeg tror ikke, han ved, hvad det er. Jeg tror faktisk heller ikke, han synes, det er rigtig vin,” siger Pige 1. 

Selv har hun lagt mærke til, hvordan hun på nogle punkter er ved at tippe over til the dark side. Fermenteret mad er for eksempel vokset på hende. Men på nogle områder, føler hun sig stadig ikke helt voksen. 

“Jeg har i lang tid været bange for sådan noget kimchi og sauerkraut. Det er jeg mere med på nu. Men jeg kan stadig ikke spise sild. Altså, lige der er jeg totalt et barn. Det eneste sild, jeg kan spise, det er en stegt sild. Alt andet det er alt for meget. Det er alt for voksent.”

I episoden ringer Pige 1 også til sin far for at finde sin næste spisedate, og så kommer hun med sin holdning til community branding i anledning af Planet Nusa’s nyåbnede café og alle de populære løbeklubber.

Lyt til hele episoden øverst på siden eller der hvor du finder dine podcasts.

Podcasten er sponsoreret af Jacobsen.

Producer: Emilie Westh Wold

Redaktør: Emil Norsker

Musik: Frej Levin

Spisesteder fra episoden:

Musiksmag (lukket)

Flindt & Ørsted 

Alf

Geist

Septime (Paris)

Salon

Sokkelund

L’Education Nationale

Le Saint Jacques

Silberbauers Bistro

Calma

Paesàno

Grød

Mad & Kaffe

Prolog

Nusa Café 

Democratic Coffee

Footer graphics