“Er det bare mig, eller er det en kæmpe jungle?”
De To Sultne Piger er enige om, at det er et broget og ugennemskueligt marked, hvis man gerne vil ud at spise og samtidigt have blik for miljøet og klimaet. De er også enige om, at de gerne vil gøre en indsats for at støtte de bæredygtige bannerførere på den danske spisescene.
“Det er virkelig noget, jeg gerne vil tænke mere over, men jeg føler, det er svært at få et overblik. Der er ikke det ene sted, hvor jeg kan gå ind og få min viden,” siger pige 2.
Michelin Green Star og Det Økologiske Spisemærke
Derfor har pigerne researchet. I episoden kommer de både omkring Michelin-guidens Green Star og Det Økologiske Spisemærke.
Pige 1 har fundet et kort over, hvilke steder, der har de forskellige spisemærker, og til fælles overraskelse og glæde opdager de, at også mindre steder som Gaza Grill har det økologiske guldmærke.
De har også samlet en håndfuld anbefalinger til, hvad man som gæst kan være opmærksom på, når man skal ud at spise. Det indebærer blandt andet at undgå buffet-restauranter, sørge for at fisken er linefanget, og man kan spørge om at få sine madrester med hjem.
“Foie gras er no go”
Inspireret af sidste episode, hvor pigerne spurgte forskellige gutter, hvor de tog ud at spise, har pige 1 kontaktet biolog og podcastvært Alexander Holm fra ‘Den Dyriske Time’. Han minder pigerne om, at ål er en truet dyreart, og fortæller til pige 2’s store rædsel at foie gras for ham er totalt no go.
Selvom pige 2 ikke nødvendigvis bliver enig med Alexander Holm om at boykotte foie gras for good, glæder pigerne sig til at støtte nogle af alle de restauranter, der både gør sig i at være bæredygtige – og velsmagende.
Hør hele episoden her, eller hvor du henter dine podcasts. Ny episode er ude hver anden torsdag.
Podcasten er sponsoreret af Jacobsen.
Producer: Emilie Westh Wold
Musik: Frej Levin
Redaktør: Emil Norsker