Det er ikke kun på grund af mængden af smørrebrød, snaps og øl, at To Sultne Piger elsker påske. Det er også fordi, der ikke er nogen, der forventer gaver. Presset er taget helt af, og hvis man sender et gækkebrev eller giver nogen et påskeæg, kommer det bare som en positiv overraskelse.
“Så man har bare mulighed for at være en kæmpe champ,” siger pige 2.
Derudover er den pastelfarvede højtids frokoster også typisk mere fiske- og grøntbaserede end til jul, grundet forårssæsonens råvarer, og det sætter pigerne virkelig stor pris på.
“Man ruller ikke lige så tungt ud fra restauranterne, som man gør til jul.”
Selvom pigerne begge er vilde med smørrebrød, forbinder de påsken med noget forskelligt. For pige 1 er påske lig med familietid, spækket med traditioner, og hvor man gerne må være ude i naturen. Derfor har hun undersøgt gode spots til påskefrokoster ud fra naturomgivelserne, som frokosten kan indtages i.
Det betyder blandt andet en anbefaling til Raadvad Kro ved Dyrehaven i Klampenborg, hvor man kan have en perfekt eftermiddag med naturidyl og lækker udeservering. Men også til smørrebrødsrestauranten Selma i København K, hvor tapetet er så flot og blomstret, at det må tælle for en naturoplevelse.
Pige 2 har også Selma på sin liste over yndlingssteder til at spise en påskefrokost. Det er blandt andet, fordi de er gode til at lave klassisk smørrebrød med et twist. For hende er påsken bedst brugt med vennerne. Hun vil gerne spise sig mæt i sild og fiskefileter, mens hun drikker sig snapsefuld med sine bedste venner.
Fiskefilet: Smørstegt eller paneret?
Begge piger anbefaler også Pilekælderen, hvor de for nyligt har indtaget en smørrebrødsfrokost. Den er både god til familie- og vennefrokosten med de behagelige stole, musikken, og lækre madder til gode priser. I episoden kan du netop høre et indslag fra turen til restauranten, hvor pigerne fortæller om en lækker hønsesalat serveret i et salatblad, mens de også prøver at finde ud af, hvad der er den bedste fiskefilet. Skal den være smørstegt eller paneret? Pigerne er ikke helt enige, men det er bare endnu en ting, der gør, at de supplerer hinanden godt på fiskefronten. De vælger aldrig det samme, men vil altid gerne smage hinandens.
Hør hele episoden her, eller hvor du henter dine podcasts. Ny episode er ude hver anden torsdag.
Podcasten er sponsoreret af Jacobsen.
Producer: Emilie Westh Wold
Musik: Frej Levin
Redaktør: Emil Norsker