‘Hvor vi spiser’ med madanmelder Lærke Kløvedal: “Der er rigtig mange følelser i mad”

Lyt (00:25:32) Eller vælg, hvor du vil lytte

‘Hvor vi spiser’ med madanmelder Lærke Kløvedal: “Der er rigtig mange følelser i mad”

Lyt (00:25:32) Eller vælg, hvor du vil lytte

For Lærke Kløvedal handler det først og fremmest om at forstå, hvad kokkens intention med en ret er.

Mad En del af serien:

Hvor vi spiser

I 'Hvor vi spiser' mødes madmennesker i alle afskygninger på de steder, som de selv kan lide at komme. Det kan være der, hvor de spiser deres frokost, drikker deres kaffe eller nyder deres vin.

Vært Lars Bjerregaard møder dem og taler om vin, mad, restauranter, kogekunst og køkken. Samtalerne er personlige og kommer vidt omkring, og som oftest kommer de til at handle om meget mere end bare mad.

Foto: Agnete Schlichtkrull

Danske restaurantanmeldere er mytiske skikkelser, der sniger sig rundt på byens restauranter med skæg og blå briller og booker bord under falske navne. Deres magt er stor, og deres bedømmelser betyder make or break for mange restauratører og kokke.

Lyder det overdrevet? Det er det også, fortæller Lærke Kløvedal i denne podcast. Udover at være journalist og TV-vært er hun også restaurantanmelder på Politiken. Men at ansvaret er stort og kravet om objektivitet ligeså, er hun sig meget bevidst om. Specielt det sidste kan være et problem i en by, hvor alle kender alle. 

Footer graphics