Jørgen Leth

‘Hvor vi spiser’ med Jørgen Leth: “Jeg har et særligt forhold til smørrebrød. Det er noget af det, jeg tænker på og savner, når jeg er i Haiti”

Lyt (00:37:22) Eller vælg, hvor du vil lytte
Foto: Asger Leth

‘Hvor vi spiser’ med Jørgen Leth: “Jeg har et særligt forhold til smørrebrød. Det er noget af det, jeg tænker på og savner, når jeg er i Haiti”

Lyt (00:37:22) Eller vælg, hvor du vil lytte

I dette afsnit af ‘Hvor vi spiser’ mødes Lars Bjerregaard med Jørgen Leth på stamstedet Restaurant Palægade.

En del af serien:

Hvor vi spiser

I 'Hvor vi spiser' mødes madmennesker i alle afskygninger på de steder, som de selv kan lide at komme. Det kan være der, hvor de spiser deres frokost, drikker deres kaffe eller nyder deres vin.

Vært Lars Bjerregaard møder dem og taler om vin, mad, restauranter, kogekunst og køkken. Samtalerne er personlige og kommer vidt omkring, og som oftest kommer de til at handle om meget mere end bare mad.

Mange kender Jørgen Leth som dokumentarist eller digter med flere skelsættende værker bag sig. Men de fleste kender ham nok i virkeligheden bedst som kommentator af cykelløbet Tour de France. Igennem årtier har han hver sommer ført danskerne sikkert rundt i fransk kulturhistorie såvel som i cykelsportens kringelkroge. 

At han også er et kendt ansigt og en ivrig gæst på flere af byens smørrebrødssteder er nok mindre kendt. Jørgen har et lidenskabeligt forhold til både smørrebrød og til sine stamsteder rundt omkring i byen. Stamsteder som han besøger, så snart han er hjemme fra Haiti, hvor han bor halvdelen af året. 

Footer graphics