miranda-SATC

Nikita Klæstrup: Hvad fortæller astrologien os om Miranda Hobbs – tidens mest eftertragtede kvindetype?

Nikita Klæstrup skriver om astrologi for Heartbeats. En af hendes yndlingsbeskæftigelser er at analysere på populærkulturelle figurer med et astrologisk blik. Her er det Miranda fra ’Sex and The City’, der er vildt moderne med hendes stenbuks-kynisme og tyre-selvforkælelse.

Ligesom astrologien oplever karakteren Miranda Hobbes fra alle damers yndlings-sen-90’er (og i dag lidt problematiske) tv-serie ’Sex and the City’, en renæssance.

Der var et tidspunkt, hvor det at være Miranda’en i ens vennegruppe var lige så uønsket som at være Lynette fra ’Desperate Housewives’. Fordi Miranda var hende, der ikke gik i smart tøj, hende der ikke datede de flotte rigmænd, og hende der tit kom i konflikt med de andre i venindegruppen, fordi hun skarpt og ærligt sagde fra, hvis en kær veninde datede en mand, der var dårlig for hende, eller nogen traf dårlige karrierevalg.

Men sådan er det ikke længere. I en post #MeToo- og en nuværende Trump-æra er Miranda den kvinde, vi alle burde stræbe efter at være. ”We should all be Mirandas”, som der står på en T-shirt lanceret af den populære Instagram-konto “EveryOutfitOnSATC”. Også manrepeller.com har skrevet en hyldest til Miranda.

Miranda var nemlig ambitiøs, hårdtarbejdende, havde en no-bullshit tilgang til mænd og havde ikke noget imod at “call’e” sine veninder ud, når de ikke ligefrem bestod Bechdel-testen. Miranda er boss i sit eget liv.

miranda-gif

På grund af disse ting er Miranda også ofte blevet kategoriseret som en stenbuk, som uden tvivl er det mest … lad os kalde det … voksne tegn i astrologien. Misforstå mig ikke, jeg elsker stenbukke og har selv månen i stenbukkens tegn. Men Miranda er ikke stenbuk. Hun har mange af de klassiske stenbuktræk, blandt andet den berømte stenbuk-kynisme, men i virkeligheden er hun et andet nede på jorden og praktisk jordtegn. Nemlig tyren.

Ligeså hårdtarbejdende tyren kan være, ligeså doven kan den også være. Og ligeså rolig den kan være, ligeså rasende kan den blive. Præcis ligesom Miranda, som på arbejdet kører med 140 i timen, men når hun kommer hjem, er det comfy bukser og hendes yndlings-tv-serie, ’Jules & Mimi’, hele vejen. Miranda er også den rolige fornuftens stemme blandt de fire veninder, men samtidig er hun ikke bange for at sige fra, når nok er nok.

Hvem kan glemme den ikoniske replik: “How did it happen that four such smart women have nothing to talk about but boyfriends? It’s like seventh grade with bank accounts”?

Tyren er også et tegn, der elsker luksus, men ikke på den flashy måde som løven. For et hjemligt og stabilt tegn som tyren kan luksus lige så godt være nyt sengetøj i farven ‘florentine peach’ eller at nyde chokolade- eclair-kage. Og hvis det evigt fornuftige jordtegn beslutter sig for, at 74 dollars og 50 cents altså er lidt for meget for en lille kage, kan hun altid lave den selv.

t-shirt_miranda

Generelt elsker Miranda selvforkælelse, og som en ægte tyr nægter hun at undskylde for det. “I drink coffee, have sex, buy pies and enjoy battery operated devices,” som hun siger til sin skrappe rengøringsdame, der har fundet hendes vibrator.

Da Miranda troede, at kvinden fra hendes foretrukne kinesiske take-away-sted gjorde grin med hende, valgte hun som en ægte tyr at stå ved sin rutine og uden skam gå ned og hente sin kylling med broccoli og brune ris.

Og sidst men ikke mindst, hvem ellers ville fantasere om at have sex med en sandwich?! Hil Miranda – the taurus we need.

Kærlig hilsen

Nikita, skorpion med krebs i ascendanten

Find mere om
Footer graphics