Pokémon Go-hypen er tilbage i 2020
Foto: COO7/Shutterstock

Husker du Pokémon Go-hypen i sommeren 2016?: Måske er den på vej tilbage

Oplad smartphonen, snør vandrestøvlerne og husk proviant. Spillet, der sendte hele verden på Pokémon-skattejagt for fem år siden, har tilsyneladende fået en renæssance.

Der var den dér sommer, hvor alle var så opslugte af at fange en hypersjælden pokémon på deres telefoner, at Justin Bieber kunne vade forbi for næsen af den store menneskemængde, uden at en eneste løftede et øjenbryn.

Det var tilbage i 2016, at Pokémon Go havde sin indledende storhedstid. Den verdensomspændende hype kunne absolut også ses på bundlinjen; hele 832 millioner dollars formåede spillet at indbringe fra lanceringen i juli til kalenderårets slutning. Imponerende? Bestemt.

Men, som det jo er med de fleste ting i popkulturens verden, opstår hype fra den ene dag til den anden – og forsvinder på samme måde igen. Pokémon Go var ingen undtagelse.

Eller, det troede vi i hvert fald.

For selvom smartphone-spillets indtjening faldt drastisk i 2017, steg den igen i 2018 og 2019. I det just afsluttede 2020 fortsatte den positive udvikling, sandsynligvis hjulpet en del på vej af corona-rastløshed og social ensomhed. Med en indtægt på knapt to milliarder dollars kunne Pokémon Go præsentere sit bedste regnskab til dato. Det er i øvrigt første gang, at spillet indkasserer en årsindtægt på over en milliard dollars.

Ifølge virksomheden SuperData, der specialiserer sig i gaming-forskning, indtager Pokémon Go en 5. plads over de mest indbringende free-to-play spil i 2020. Til sammenligning klarede højthypede Fortnite sig ikke engang op i top 10.

Meget tyder på, at store dele af omsætningen er hentet hjem i Kina, men det er bestemt ikke kun i Asien, at brugere er vendt tilbage til spillet, der for fem år siden teknologi-inficerede sommersæsonen. Mon ikke også, at animé-skattejagten kunne få et comeback herhjemme? Hvis coronapandemien fortsætter som hidtil, kunne man i hvert fald godt forestille sig, at vi følger i slipstrømmen og genfinder appen fra arkivet.

Er du allerede faldet tilbage i fælden, er der vist kun tilbage at ønske god fornøjelse med jagten.

Footer graphics