Naser Khader
Foto: Det Konservative Folkeparti

Kristina stod frem i Khader-sagen: “Det tog mig lang tid at finde modet, men jeg tvivler ikke på min egen oplevelse”

En af de kvinder, der har stået frem og anklaget Naser Khader for seksuelt overgreb, er lettet over, at sagerne nu får konsekvenser for politikeren.

Naser Khader er ikke længere velkommen i Det Konservative Folkeparti. Det sker som en direkte konsekvens af anklager om seksuelle krænkelser, som i alt syv kvinder har delt med et advokatfirma.

Det fortæller partiets formand, Søren Pape, på et pressemøde onsdag.

Det Konservative Folkeparti har fået kritik for ikke at handle på anklagerne. På pressemødet begrundede Søren Pape det med, at det havde været vigtigt at høre alle parter, før der blev truffet en beslutning om Khaders fremtid.

Partiformanden takkede samtidig de syv kvinder:

“I er med til at ændre en giftig kultur”, sagde han.

Khader: “Jeg er chokeret”

2. juli stod flere kvinder frem i en artikel til DR og anklagede Naser Khader for seksuelle krænkelser og overgreb. Efterfølgende stod endnu en kvinde frem i BT og Berlingske. Ingen af sagerne er blevet politianmeldt, og Naser Khader afviser alle anklager.

En af kvinderne er den i dag 49-årige freelancejournalist Kristina Olsson.

Olsson fortalte i juli til Berlingske om en episode i 2000, hvor Naser Khader angiveligt stak sit lem i hendes mund og havde samleje med hende. En episode hun i dag beskriver som et overgreb.

Kristina Olsson er lettet over, at hende og de andre kvinders udtalelser nu får konsekvenser for Khader. Det fortæller hun til Heartbeats.

“Jeg er selvfølgelig glad for, at Konservative har taget mit og de andre kvinders vidnesbyrd alvorligt, og at de finder os troværdige. Det tog mig lang tid at finde modet til at stå frem, men jeg føler også en ro, fordi jeg ganske enkelt har fortalt, hvad jeg har oplevet”, fortæller Kristina Olsson.

I et længere opslag på Facebook bekræfter politikeren, at han ikke længere er en del af Det Konservative Folkeparti. Naser Khader skriver, at han er “chokeret” over beslutningen, men respekterer den:

“En række kvinder har fremsat beskyldninger mod mig. Det har fået mit parti til at meddele mig, at jeg ikke længere kan være medlem. Det er beskyldninger, der går helt op til 21 år tilbage i tiden. Alle beskyldningerne er fra før MeToo-bevægelsen opstod”, skriver Naser Khader og tilføjer:

“Det mavestød, jeg har fået i dag, havde jeg ikke forventet, men jeg respekterer beslutningen. Det er en politisk beslutning. Søren skal passe på partiet”.

Truer med retssag

I opslaget skriver Naser Khader, at “sagen vil vise”, om “sagerne holder i retten”.

Og det bekymrer Kristina Olsson. Ikke på grund af hendes egen sag, men fordi det er “ubehageligt at blive anklaget for at lyve”, fortæller hun:

“Samtidig kan jeg godt være bekymret over Naser Khaders tale om “kamp” og hans trusler om en retssag. Ikke fordi jeg tvivler på min egen oplevelse, men fordi det selvfølgelig er meget ubehageligt at blive anklaget for at lyve”.


Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Find mere om
Footer graphics