naser khader
Foto fra Khaders Facebookprofil

Ditte Giese: Naser Khaders macho-seksuelle selfie viser Christiansborgs kæmpe problemer med sexisme

Naser Khader melder sig rask og kampklar efter 3 måneders sygemelding efter afsløringer om trusler og seksuelle krænkelser. Men der skal mere til end en solbrændt selfie, for at manden igen kan få borgernes respekt.

“To be continued” står der henover kravebenet på en brun og storsmilende Naser Khader, der på sin Facebook melder sig “back” og “rask og i god form”. Man får lyst til at spørge: I form til hvad? Klar til hvilken kamp? En boksekamp? Fem kvinder har til DR anklaget Naser Khader for krænkelser, overgreb og tilmed voldtægtsforsøg. Henover sommeren har der været stille om sagen, både fra hans parti, De Konservative, og fra Khader selv. Men nu melder han altså på nuttet vis med et feriebillede og en lækker tatovering, at han er tilbage.

naser khader
Fra Khaders Facebookprofil

Det er et udslag af himmelråbende dårlig situationsfornemmelse at stille op i bar kasse a la He-Man Putin og prøve at charme sig fra så alvorlige anklager med en macho-seksuel og sexy selfie.

“Jeg er ikke perfekt”, skriver Naser Khader som undskyldning, men det handler ikke om at være perfekt eller ej. Det handler om, at der tegner sig et billede af en mand, der kan sige nok så mange gange, at han elsker Danmark med al vores ligestilling, ytringsfrihed og demokrati, men ikke har forstået det allermest banale ved det danske samfund: At her er vi lige og respekterer hinandens grænser.

Det gør en mand som Naser Khader netop ikke, når han onanerer en kvinde, som han mødes med i en arbejdssammenhæng, i hovedet. Eller beder om massage til et møde. Eller presser sig til sex. De historier er så ulækre, for ham, og den viden bliver ikke glemt, bare fordi Naser Khader proklamerer sin kærlighed til Danmark igen og igen.

I april afdækkede Berlingske også, hvordan Naser Khader havde truet og intimideret kritikere og tilmed kontaktet deres arbejdsgivere for at få dem fyret. Siden april har Khader været sygemeldt med stress.

Og det må da også være superstressende at blive knaldet for magtmisbrug, trusler og overgreb! Men Khader fortjener ikke flere chancer nu. Han giver dansk politik et dårligt ry, og det er direkte fornærmende, at det er os, skatteydere, der betaler for mandens sygemelding – som tydeligvis er tilbragt i et varmt land på ferie. Uanset hvor mange “Jeg elsker Danmark”-tatoveringer, Khader får, så er han ikke værdig til at være med til at lede det her land. Han har misbrugt sine vælgeres tillid, og De Konservative, der ellers traditionelt set står for retspolitik, straf-og-konsekvens og almen ordentlighed, kan ikke have en angivelig seriekrænker som Khader gående løst omkring. Manden var tilmed retsordfører!

Naser Khaders årelange magtmisbrug af landets fornemmeste embede, nemlig som demokratisk valgt folketingspolitiker, viser samtidig, hvor store problemer der er på Borgen. I årevis har vi hørt historier om sexisme og #MeToo-misbrug i dansk politik, fra ungdomspartierne til de folketingsvalgte. Stribevis af mænd er faldet på deres ufine fortid og nutid, og flere af partierne har stadig gang i interne undersøgelser/syltekrukker om magtens mænd, der blander deres sexliv ind i arbejdet.

Men det går tilsyneladende ufatteligt langsomt med at få ryddet op i sexismekulturen på Christiansborg. Også hos De Radikale og Socialdemokraterne, hvor rygter og sladder fylder mere end slagfærdige politiske udmeldinger om, at overgreb, sexisme, intimidering og udnyttelse af kvinder må og skal tilhøre et grumt kapitel i dansk politisk historiebog. Men hvem tør dog stemme på et parti, der ikke resolut rydder op i en mand som Naser Khader, der tydeligvis ikke kan styre hverken sit temperament, sit ego eller sin libido på arbejdspladsen?


Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Footer graphics